Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analiza. Activitatea economica din zona euro, mai slaba decat s-a preconizat in 2020

de Florin Amariei 06 Ian. 2021 1133
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O analiza noua a Markit releva faptul ca activitatea economica din zona euro a fost mai slaba decat s-a preconizat in 2020. Bineinteles, pandemia a fost principalul factor negativ.

Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) in zona euro, care masoara activitatea in industrie si sectorul serviciilor, a urcat la 49,1 puncte in decembrie, de la 45,3 de puncte in noiembrie, dar sub estimarea preliminara de 49,8 puncte, conform datelor firmei Markit, cu sediul la Londra.
 
Un indicator PMI de peste 50 de puncte arata o expansiune a economiei, iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflecta o contractare a economiei.
 
"In special sectorul serviciilor a scazut mai mult fata de cat s-a estimat anterior in datele preliminare, deoarece din ce in ce mai multe tari au inasprit restrictiile, in urma cresterii numarului de imbolnaviri cu coronavirus", a apreciat Chris Williamson, economist sef la IHS Markit.
 
Indicele care masoara activitatea in sectorul serviciilor din zona euro a scazut mai mult decat se estima in decembrie, la 46,4 puncte, fata de estimarea preliminara de 47,3 puncte.
 
"Situatia s-ar putea inrautati, inainte ca lucrurile sa se imbunatateasca, in special deoarece datele studiului au fost colectate inaintea vestilor despre viteza cu care se propaga noua varianta a coronavirusului. Sectorul serviciilor va fi in mod special afectat de restrictiile impuse in primele luni din 2021", a avertizat Williamson.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: activitate zona euroanalizaevolutie economica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Analiza: Magazinele online, crestere de 40% de Black Friday 2020

de Florin Amariei
09 Nov 2020
Unii au furat startul si au transformat Black Friday in campanii prelungite, insa reducerile cu ocazia momentului real in Romania vor aduce vanzari...

Analiza CFA: Impactul SARS-CoV-2 se va resimti puternic in 2021

de Florin Amariei
16 Iul 2020
O noua analiza CFA releva faptul ca pandemia nu si-a arata inca toti coltii. Conform expertilor, impactul noului coronavirus SARS-CoV-2 se va resimti...

Analiza: Zona euro a trecut de ce e mai rau

de Florin Amariei
22 Mai 2020
O noua analiza Markit releva faptul ca zona euro pare sa fi trecut deja de ce e mai rau. Indicele lunar afisa un nivel de 30,5 puncte, fata de...

Impactul Brexit asupra mediului de afaceri - o analiza scurta

de Florin Amariei
27 Nov 2018
O institutie compara impactul economic al optiunii de tipul acordului cu Canada cu cea a ramanerii in UE Potrivit unei prime analize detaliate,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]