Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analiza: Zona euro a trecut de ce e mai rau

de Florin Amariei 22 Mai. 2020 1557
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O noua analiza Markit releva faptul ca zona euro pare sa fi trecut deja de ce e mai rau.

Indicele lunar afisa un nivel de 30,5 puncte, fata de 13,6 puncte in aprilie, ceea ce constituia la acel moment contractia cea mai puternica de activitate inregistrata vreodata de Markit.
 
Cand indicele PMI este mai mare de 50 de puncte, activitatea economica este in crestere.
 
"Daca activitatea globala a sectorului privat din Zona Euro s-a contractat din nou foarte puternic in mai, criza economica ar putea sa fi atins punctul cel mai scazut in aprilie", spune Chris Williamson, economist la Markit.
 
Potrivit acestuia, contractia ar urma sa continue, dar de o maniera moderata "in lunile urmatoare, pe masura ce tarile din regiune renunta progresiv la regulile de izolare".
 
Guvernele vor mentine "probabil un numar de restrictii in asteptarea descoperirii unui vaccin sau a unui tratament eficient" impotriva coronavirusului, ceea ce va mentine in continuare o cerere in continuare slaba.
 
Williamson anticipeaza in aceste conditii "o cadere a PIB-ului de aproape 9% in 2020" si ca revenirea la nivelul dinaintea crizei va dura mai multi ani.
 
Indicele din luna mai "sugereaza ca economia a atins probabil varful valului in aprilie, ceea ce permite speranta ca economia este acum, lent, pe calea revenirii", considera Jessica Hinds, analist la Capital Economics.
 
Studiul mai arata ca rata de suprimare a locurilor de munca a fost foarte putin in scadere in raport cu maximul istoric din aprilie.
 
Restaurantele, hotelierii, tur-operatorii si toate tipurile de servicii oferite consumatorilor continuau sa sufere repercusiunile severe ale regulilor de distantare sociala.
 
Indicele s-a redresat insa in servicii (28,7 in mai, fata de 12,0 in aprilie) si in sectorul manufacturier (35,4 in mai, fata de 18,1 in aprilie).
 
Indicele PMI (Purchasing Manager's Index) ia in calcul comenzile, productia, locurile de munca, livrarile si stocurile in sectorul manufacturier.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: analizazona euromarkit

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Inflatia din zona euro, la un nivel record

de Florin Amariei
01 Sep 2021
Eurostat estimeaza ca in zona euro inflatia a ajuns la un nivel record si, din nefericire, tendinta aceasta va continua. Cresterea inflatiei in...

Romania va adera la zona euro de-abia in 20230

de Florin Amariei
26 Iul 2021
Specialistii CFA sustin ca tara noastra nu va reusi sa adopte euro la fel de repede ca Bulgaria. Noi va trebui sa asteptam pana la finalul deceniului....

Analiza. Activitatea economica din zona euro, mai slaba decat s-a preconizat in 2020

de Florin Amariei
06 Ian 2021
O analiza noua a Markit releva faptul ca activitatea economica din zona euro a fost mai slaba decat s-a preconizat in 2020. Bineinteles, pandemia a...

Analiza: Magazinele online, crestere de 40% de Black Friday 2020

de Florin Amariei
09 Nov 2020
Unii au furat startul si au transformat Black Friday in campanii prelungite, insa reducerile cu ocazia momentului real in Romania vor aduce vanzari...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]