Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anastasiu, AHK: Economia tarii nu va mai suporta inca o carantina totala

de Florin Amariei 21 Mai. 2020 1680
4.4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Presedintele Camerei de Comert Romano-Germane (AHK) sustine ca economia tarii noastre nu va mai suporta inca o carantina totala.

"Toata lumea a inteles ca un lockdown (carantina, n.r.) total nu poate sa fie solutia cea mai buna. Cred ca oamenii au inteles ce inseamna si responsabilitatea personala si ce inseamna responsabilitatea de breasla, si eu cred ca, daca va veni al doilea val si nu vom avea vaccin pana atunci, lucru care e foarte posibil, cred ca masurile vor fi de alta natura decat au fost acum doua luni. Nu cred ca economia Romania isi mai permite asa ceva. Inteleg ce inseamna riscul medical, riscul epidemiologic, nu il subestimam, nu credem in teoria conspiratiei, dar cred ca va trebui sa existe o balanta intre masurile obligatorii pentru a incetini raspandirea unei boli, indiferent care, si efectele pe care aceste masuri le produc. Nu cred ca ne mai permitem un al doilea val de masuri de acest gen, din punct de vedere economic", a declarat Dragos Anastasiu, la Digi 24.
 
Presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana a subliniat ca masura de carantina totala a avut ca efect o factura enorma care trebuie platita.
 
"La nivel economic, am inteles cu totii ce inseamna lockdown si care sunt efectele si ca exista o factura enorma pe care cineva trebuie sa o plateasca. Prin izolare la domiciliu putem evita orice fel de boala, putem evita, prin interzicerea tutunului, foarte multe boli cardio-vasculare si pulmonare, deci exista masuri prin care putem evita orice boala pe lumea aceasta, intrebarea este cu ce costuri", a argumentat Dragos Anastasiu.
 
Presedintele AHK a aratat ca Guvernul Romaniei, spre deosebire de cel al Germaniei, nu poate ajuta foarte mult economia, din cauza deficitului bugetar masiv.
 
"Aceasta pandemie ne invata niste lectii, intrebarea este daca noi suntem dispusi sa le gestionam. Ne invata ca daca nu ne punem niste bani deoparte atunci cand ne e bine, atunci vom avea dificultati majore cand ne va fi rau. Comparam Germania cu Romania, acolo exista excedente bugetare de ani de zile, si acum economia a fost ajutata masiv. La noi exista deficite bugetare de ani de zile si acum cand exista probleme de acest gen, nu sunt bani pentru a ajuta economia. Per total, va trebui sa ne gestionam altfel bugetul national, va trebui sa facem o restructurare a aparatului de stat, va trebui sa evitam si noi, antreprenorii, tot ce inseamna evaziune fiscala, veniturile la bugetul statului vor trebui sa creasca, cheltuielile sa scada, sa mergem pe excedente, nu pe deficite, si atunci vom avea bani sa ajutam altfel. In acest moment, Guvernul are casele destul de goale, si nu e vina Guvernului actual, si nici macar a celui trecut, ci a tuturor guvernelor din ultimii 30 de ani", a mentionat Dragos Anastasiu.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: economia romanieicarantina totalaanastasiuahkcamera de comert

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.4 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

BERD a inrautatit estimarile. Cum arata economia Romaniei?

de Bianca Tila
27 Sep 2023
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a inrautatit estimarile privind evolutia economiei romanesti in 2023 si in 2024, conform unui...

Investitiile nete in economia Romaniei au crescut

de Bianca Tila
10 Mar 2023
Investitiile nete realizate in economia tarii au insumat aproximativ 151 miliarde de lei, in cursul anului trecut. Acest rezultat este in crestere cu...

Economia Romaniei a inregistrat cresteri cu 5,8% in 2021

de Bianca Tila
21 Dec 2022
Pentru anul 2021, Produsul Intern Brut estimat a fost de 1.187,402 miliarde de lei preturi curente. Rezultatele au fost in crestere in termeni reali...

Economia Romaniei creste. Investitiile nete au urcat cu 13,3% in T3

de Bianca Tila
09 Dec 2022
In acest an, investitiile nete realizate in trimestrul III in economia nationala au insumat 39,356 miliarde de lei. Rezultatul a urcat cu 13,3% fata...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]