Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aprobat! Comisia Europeana, unda verde pentru cele 935 milioane euro acordate IMM-urilor romanesti

de Florin Amariei 27 Aug. 2020 1869
4.08 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisia Europeana a anuntat joi ca a aprobat schema de ajutor de stat in valoare de 4,521 miliarde de lei (935 milioane de euro) introdusa de Romania pentru a sustine companiile afectate de pandemia de coronavirus, informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.

Acest suport va lua forma unor granturi directe pentru capital de lucru si investitii productive si va fi cofinantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala.
 
Masura va fi accesibila IMM-urilor active in anumite sectoare si unor mari companii care au legaturi cu IMM-urile eligibile, care au fost afectate negativ de pandemia de coronavirus. Obiectivul masurii este sa furnizeze lichiditate pentru aceste companii, ceea ce le permite sa isi continue activitatile, sa demareze investitii si sa mentina locurile de munca.
 
Comisia Europeana a descoperit ca schema Romaniei este in linie cu conditiile prevazute in cadrul temporar: granturile directe nu vor depasi 100.000 de euro pentru fiecare companie care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei primare de produse agricole, 120.000 de euro pentru fiecare companie activa in sectoarele pescuitului si acvaculturii si 800.000 de euro pentru fiecare companie activa in toate celelalte sectoare. De asemenea schema va functiona pana la data de 31 decembrie 2020.
 
"Comisia a ajuns la concluzia ca aceasta masura este necesara, adecvata si proportionata pentru a remedia un prejudiciu serios aparut in economia unui stat membru, in linie cu Articolul 107(3)(b) din Tratatul de Functionare a Uniuni Europene si conditiile prevazute in cadrul temporar pentru sprijinirea economiei in contextul epidemiei de COVID-19," a informat Executivul comunitar.
 
La inceputul lunii aprilie, Guvernul de la Bucuresti a aprobat Ordonanta de Urgenta privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii IMM-urilor in contextul crizei economice generate de pandemia COVID - 19, precum si pentru modificarea si completarea OUG nr. 110/2017 privind Programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii - IMM Invest Romania.
 
Ministerul Finantelor Publice a precizat atunci ca va acoperi prin granturi 100% din dobanzile, comisioanele de administrare si risc pentru liniile de credit/capital de lucru, precum si pentru creditele de investitii.
 
Ajutorul nu poate depasi 120.000 de euro pentru fiecare intreprindere care isi desfasoara activitatea in sectorul pescuitului si acvaculturii sau 100.000 euro pentru fiecare intreprindere care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei primare de produse agricole.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: comisia europeanaunda verdeimmajutorimprumutcoronavirus

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.08 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Consiliul UE a dat unda verde bugetului pentru 2023

de Bianca Tila
22 Nov 2022
Consiliul UE a aprobat proiectul comun privind bugetul general al Uniunii Europene pentru anul viitor. In cadrul negocierilor cu Parlamentul European...

Audi: Ajutor unic scutit de taxe

de Bianca Tila
31 Oct 2022
Audi, producatorul german de automobile, ofera angajatilor ajutoare unice, scutite de taxe pentru a-i proteja de inflatie. Compania prefera sa faca...

Aplicarea unui impozit pe profit la categoria IMM-urilor aduce schimbari majore

de Bianca Tila
13 Iul 2022
Aplicarea companiilor de consultanta incadrate la categoria IMM-uri a unui impozit pe profit este una extrem de nociva pentru companiile care vor fi...

Schema de ajutor pentru HoReCa, inchisa

de Florin Amariei
02 Feb 2022
MAT a confirmat ca schema de ajutor pentru HoReCa a fost inchisa. Fondurile au fost epuizate. Infuzia de capital a fost de 400 de milioane de euro...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]