Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ASF anunta ca pot fi deschise conturi online de tranzactionare

de Florin Amariei 26 Sep. 2019 2604
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) anunta ca a fost creat cadrul legal pentru deschiderea de conturi online prin care un client poate tranzactiona instrumente financiare din fata propriului PC.

"Am creat cadrul legal pentru deschiderea de conturi online, unde sunt detaliate formalitatile necesare pentru deschiderea unui cont si pentru acordarea posibilitatii unui client de a tranzactiona instrumente financiare din fata calculatorului. ASF considera benefica facilitarea transmiterii rapoartelor on-line, in contextul in care aceasta metoda este eficienta si asigura o comunicare rapida. De aceea, ASF a dezvoltat de-a lungul timpului o serie de aplicatii IT, astfel incat raportarile ce sunt transmise de entitatile reglementate sa poate fi transmise electronic", a spus Gabriel Gradinescu.
 
El a mentionat ca institutia are in vedere ca rapoartele financiare anuale ale emitentilor de pe pietele reglementate, cuprinzand situatii financiare pentru exercitiile financiare care incep la 1 ianuarie 2020 sau ulterior acestei date, sa fie intocmite intr-un format de raportare electronic unic.
 
"In plan local, avem un cadru legislativ bine pus la punct, ce urmeaza directiva europeana MIFID II si anume Legea 126/2018. Avem proiectul ce va pune bazele contrapartii centrale. In plan global, beneficiem de dezvoltarea atat pe verticala cat si pe orizontala a puterii internetului. Acum, totul este online, de la accesul la informatie la investitia propriu-zisa", a afirmat Gabriel Gradinescu.
 
Conform vicepresedintelui ASF, infiintarea unei contraparti centrale in Romania ar conduce la cresterea gradului de competitivitate a pietei de capital romanesti, oferind participantilor la piata o serie de avantaje care decurg din existenta unei infrastructuri puternice pentru operatiunile post-tranzactionare.
 
"Revenind la accesul la informatie, depunerea de acte online si integrarea online a noilor entitati reprezinta un focus al institutiei pe care o reprezint. Acest focus are doua directii bine stabilite. Din punct de vedere financiar, ne propunem un plan de comisionare si taxare corespunzator rulajelor pentru toti actorii ce iau parte la piata. Acest plan va duce la o competitivitate crescuta si evident la servicii financiare de o calitate mai buna pentru investitori. Ne propunem o structurare procedurala ce are ca scop rapiditatea operatiunilor si o relationare cat mai buna intre companiile din piata si ASF. ASF trebuie sa actioneze ca liant intre investitor, piata si companiile ce ofera servicii financiare. Pot sa va asigur ca suntem pro-business si orientati spre dezvoltarea pietei de capital din Romania", a declarat Gabriel Gradinescu.
 
El a mentionat ca, datorita acestui ecosistem creat, institutia se concentreaza sa atraga mai multi investitori, nu numai institutionali si profesionisti, ci si clienti de retail.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: asfcadru legalconturi onlinetranzactionare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

ASF: Pietele financiare, tot mai axate pe factorii de mediu

de Florin Amariei
12 Nov 2021
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) arata ca piata europeana se afla in plina schimbare, avand in vedere ca pietele financiare se...

ASF reia programul gratuit de educatie financiara pentru studenti

de Florin Amariei
15 Oct 2021
ASF a confirmat ca reia programul gratuit de educatie financiara pentru studenti. Acesta va avea loc virtual si locurile vor fi limitate....

ASF: SIF Moldova poate deveni Evergent Investments

de Florin Amariei
02 Mar 2021
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis ca SIF Moldova poate deveni Evergent Investments. Conform sursei citate, schimbarea denumirii...

ASF, amenzi pentru Euroins, NN Asigurari si Metropolitan

de Florin Amariei
22 Feb 2021
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aplicat noi amenzi pentru Euroins, NN Asigurari de Viata si Metropolitan Life Pensii....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]