Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avertisment BNR cu privire la criptomonede

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a lansat un avertisment cu privire la criptomonede. Iata ce transmite institutia.

Banca Nationala a Romaniei constata mentinerea tendintei de crestere a interesului publicului fata de monedele virtuale (denumite si cripto-active) si atrage atentia ca, in opinia sa, acestea continua sa reprezinte active speculative foarte volatile si extrem de riscante, cu un potential ridicat de a genera pierderi financiare.
 
Furnizorii de servicii de schimb intre monede virtuale si monede fiduciare si furnizorii de portofele digitale sunt obligati, incepand cu 15 iulie 2020, sa se conformeze prevederilor Legii nr.129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv in ceea ce priveste cerinta de a fi autorizati sau inregistrati de Ministerul Finantelor, prin Comisia de autorizare a activitatii de schimb valutar.
 
Totodata, la nivel european, a fost demarat procesul de reglementare a monedelor virtuale si a furnizorilor de servicii in legatura cu acestea, iar, in prezent, au loc negocieri intre statele membre pe baza propunerii de Regulament elaborata de Comisia Europeana privind piata cripto-activelor .
 
Reglementarile Bancii Nationale a Romaniei nu contin prevederi care sa interzica institutiilor de credit sa ofere servicii de cont furnizorilor de servicii de schimb intre monede virtuale si monede fiduciare si furnizorilor de portofele digitale, se mai arata in comunicatul bancii centrale.
 
Institutiile de credit au obligatia de a se conforma prevederilor Legii nr.129/2019, respectiv de a aplica masurile de cunoastere a clientelei si administrare a riscurilor in domeniul spalarii banilor si finantarii terorismului si de a tine cont de riscurile la care se expun ca urmare a prestarii de servicii de cont de plati pentru aceste entitati, prin adaptarea politicilor interne de risc si a capacitatii de administrare a riscurilor pe baze obiective si proportionale.
 
Manifestarea unor riscuri specifice detinerii si tranzactionarii monedelor virtuale si volatilitatea semnificativa a pretului unor monede virtuale tranzactionate nu reprezinta in acest moment o amenintare la adresa stabilitatii financiare din Romania.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bnravertismentcriptomonede

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]