Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avertisment din SUA: Fiti foarte atenti la investitiile chineze

de Florin Amariei 11 Mai. 2021 923
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Secretarul de stat american a transmis un avertisment pentru tarile care vor sa primeasca fonduri din Asia si le recomanda sa exercite atentie.

Spectaculoasa crestere economica si militara a Chinei in ultimii 40 de ani se numara printre cele mai semnificative evenimente geopolitice din istoria recenta, alaturi de caderea Uniunii Sovietice in 1991 ce a pus capat Razboiului Rece.
 
Occidentul s-a straduit sa vina cu o politica agreata fata de China, schimbandu-si directia de-a lungul anilor de la a vedea China ca pe o sursa profitabila de investitii pana la o amenintare la adresa stabilitatii globale, evitandu-i tehnologia 5G.
 
"Cred ca trebuie sa fim foarte atenti la natura exacta din acea investitie", a declarat Blinken intr-un interviu pentru BBC, la intrebarea despre investitiile uriase chineze in Occident.
 
"Daca investeste in industrii strategice, activele strategice sunt ceva in legatura cu care tarile trebuie sa fie foarte atente", a mai spus el, intrebat printre altele daca Occidentul ar trebui sa se retraga din investitiile chineze.
 
Cu toate ca ascensiunea Beijingului preocupa Occidentul, China a fost timp de secole una dintre cele mai influente economii de pe planeta, scrie Reuters.
 
Venitul pe cap de locuitor in China a fost mai mare decat cel din Europa din secolul al X-lea pana la inceputul secolului al XV-lea, iar China a fost cea mai mare economie a lumii pentru cateva secole dupa aceea, potrivit OCDE.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: avertismentsuasecretar de stat suachinainvestitii chinezeinvestitii din china

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Avertisment oficial UE: Veti pierde toti banii daca investiti in criptomonede

de Idei de afaceri
18 Mar 2022
Uniunea Europeana (UE) a lansat un avertisment oficial pentru toti cetatenii blocului comunitar care vor sa investeasca in criptomonede sau alte...

Primul avertisment oficial cu privire la bula din imobiliare

de Idei de afaceri
17 Nov 2021
BCE emite primul avertisment oficial cu privire la bula din imobiliare. Piata imobiliara din zona euro se incinge, sporind sansele unei corectii...

BCE revine asupra prognozei inflatiei si emite un avertisment voalat

de Florin Amariei
15 Nov 2021
Banca Centrala Europeana (BCE) revine cu noi declaratii asupra prognozei inflatiei si emite un avertisment voalat prin vocea presedintelui Christine...

FMI, avertisment pentru bancile centrale

de Florin Amariei
12 Oct 2021
Fondul Monetar International (FMI) a publicat un avertisment pentru bancile centrale. Iata-l! Cu ocazia publicarii noului raport World Economic...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]