Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avertisment oficial UE: Veti pierde toti banii daca investiti in criptomonede

de Idei de afaceri 18 Mar. 2022 966
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uniunea Europeana (UE) a lansat un avertisment oficial pentru toti cetatenii blocului comunitar care vor sa investeasca in criptomonede sau alte asemenea active.

Potrivit unui comunicat comun publicat de Autoritatea Bancara Europeana (EBA), Autoritatea Europeana pentru Valori Mobiliare si Piete (ESMA) si Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA), "consumatorii se confrunta cu posibilitatea extrem de reala de a-si pierde toti banii investiti in cazul in care cumpara aceste active".
 
Este o accentuare semnificativa a avertismentelor autoritatilor UE adresate consumatorilor care cumpara criptoactive, in care se subliniaza ca pentru ei nu exista protectie si nu pot cere despagubiri conform actualelor reglementari UE privind serviciile financiare.
 
Autoritatile de reglementare sunt din ce in ce mai ingrijorate, deoarece a sporit numarul consumatorilor care cumpara 17.000 diferite criptoactive, inclusiv bitcoin si ether, care reprezinta 60% din piata, fara a fi pe deplin constienti de riscuri, atrag atentia institutiile UE de supervizare.
 
"Consumatorii trebuie alertati in privinta riscurilor reclamelor inselatoare, inclusiv prin retelele de socializare si influenceri. In special consumatorii ar trebui sa fie reticenti fata de promisiunile unor castiguri rapide si ridicate, mai ales cele care arata prea bine pentru a fi adevarate", sustin autoritatile UE.
 
De asemenea, consumatorii ar trebui sa fie constienti de nivelul ridicat al consumului de energie pentru producerea unor criptoactive, care provoaca daune mediului, se arata in comunicat.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: ueavertismentcripto

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Noi reglementari pentru industria criptomonedelor

de Bianca Tila
31 Oct 2023
Guvernul Marii Britanii a confirmat planurile de reglementare a industriei criptomonedelor, potrivit unui document de consultare care introduce...

Lista criptomonede. 10 criptomonede de viitor in care sa investesti in 2023

de Bianca Tila
23 Iun 2023
Criptomonedele nu sunt gestionate de un sistem central, precum guvernul si se bazeaza pe tehnologia blockchain. Pe masura ce banii digitali continua...

Blue Air intra in insolventa

de Bianca Tila
22 Mar 2023
Blue Air, aflata in portofoliul statului care detine 75% din actiuni, a intrat in insolventa, la propria cerere. Pe lista creditorilor se afla...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]