Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bancile, obligate sa aiba capital rezervat pentru investitiile in cripto

de Florin Amariei 11 Iun. 2021 911
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comitetul Basel pentru Supraveghere Bancara (BCBS) a decis propunerea unei noi reguli pentru bancile care investesc in cripto. Iata propunerea completa pe care, in cele mai multe cazuri, o vom gasi implementata de toate aceste entitati.

BCBS a propus o dubla abordare in privinta cerintelor privind capitalul pentru criptoactivele detinute de banci, in prima sa reglementare specifica pentru acest sector nou.
 
Statul El Salvador a devenit miercuri prima tara din lune care a adoptat oficial bitcoin ca mijloc legal de plata, dupa ce Congresul a aprobat propunerea presedintelui Nayib Bukele de includere a criptomonedei. Pe plan global, bancile centrale au avertizat in mod repetat ca investitorii in criptomonede trebuie sa fie pregatiti sa-si piarda toti banii.
 
Marile economii, inclusiv China si Statele Unite, au indicat in ultimele saptamani o abordare mai dura, in timp ce dezvolta planuri de lansare monedelor digitale bancare centrale (CBDC).
 
Intr-un document consultativ, Comitetul Basel pentru Supraveghere Bancara a indicat ca desi expunerea bancilor la criptoactive este limitata, sporirea continua a expunerii ar putea majora riscurile la adresa stabilitatii financiare globale din cauza fraudelor, a atacurilor cibernetice si a spalarii de bani, daca nu sunt introduse cerinte de capital.
 
Valoarea bitcoin si a altor criptomonede este in prezent de aproximativ 1.600 miliarde de dolari pe plan global, un nivel relativ redus comparativ cu nivelul imprumuturilor, derivatelor si altor active majore detinute de banci.
 
Pentru criptoactive, Comitetul Basel pentru Supraveghere Bancara a propus doua grupuri: unul care include anumite active traditionale si stablecoins (monedele stabile) care sunt reglementate conform actualelor reguli, care se aplica bondurilor, imprumuturilor, depozitelor, actiunilor sau materiilor prime.
 
Al doilea grup include cripromonedele, cum ar fi bitcoin, care se vor reglementa conform unui "tratament prudential conservativ".


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bancicriptoregulibitcoin

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Bancile europene au afisat profituri record

de Bianca Tila
19 Feb 2024
Cele mai mari banci din Europa au avut anul trecut profituri cumulate pe peste 100 miliarde de euro. Impulsul dat de dobanzile crescute de Banca...

Noi reglementari pentru industria criptomonedelor

de Bianca Tila
31 Oct 2023
Guvernul Marii Britanii a confirmat planurile de reglementare a industriei criptomonedelor, potrivit unui document de consultare care introduce...

Depozitele la banci au crescut cu 2,7% in septembrie

de Bianca Tila
23 Oct 2023
Depozitele rezidentilor clienti neguvernamentali au inregistrat cresteri in luna septembrie a acestui an, cu 2,7% fata de luna anterioara, pana la...

Lista criptomonede. 10 criptomonede de viitor in care sa investesti in 2023

de Bianca Tila
23 Iun 2023
Criptomonedele nu sunt gestionate de un sistem central, precum guvernul si se bazeaza pe tehnologia blockchain. Pe masura ce banii digitali continua...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]