Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BCE incepe testarea monedei euro digitale

de Florin Amariei 14 Iul. 2021 1002
4.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Banca Centrala Europeana (BCE) anunta ca incepe testarea monedei euro digitale. Aceasta se va incheia in 2025, astfel fiind alocata o perioada generoasa de timp pentru descoperirea tuturor erorilor.

Cetatenii UE ar putea, asadar, beneficia de un nou mijloc de plata din 2025. Conditia principala, bineinteles, este ca moneda virtuala sa indeplineasca aceleasi criterii de siguranta ca banii lichizi si unitatile securizate de sistemele informatice ale bancilor.
 
BCE vrea sa se alature tendintei de crestere a platilor fara numerar, care s-a amplificat odata cu pandemia de Covid-19. Chiar si in Germania, tara unde numerarul a fost mult timp rege, in 2020, pentru prima data, consumatorii au platit mai mult cu cardul decat cu numerar.
 
BCE se teme ca aceasta tendinta va fi una de care vor profita monedele virtuale private sau valutele straine. In 2019, un proiect al Facebook de a-si crea propria moneda virtual a provocat un adevarat soc. In paralel, mai multe tari, precum China sau SUA, lucreaza la propria lor criptomoneda. Beijingul a inceput deja testele cu platile in e-yuan via telefonul mobil, obiectivul fiind acela de a face din e-yuan o moneda internationala de referinta.
 
"O Europa suverana are nevoie de solutii de plati inovative si competitive", a declarat recent ministrul german al Finantelor, Olaf Scholz.
 
Euro digital va permite gospodariilor si companiilor sa depuna direct aceasta moneda la un cont deschis la banca centrala, la care pana acum accesul era rezervat doar bancilor comerciale. Acesti bani vor fi protejati impotriva oricarui risc de pierdere, un argument puternic intr-un moment in care proiectul de garantare europeana a depozitelor este in impas.
 
BCE promite o utilizare rapida, facila si complet sigura pentru achitarea cumparaturilor la supermarket, online via o aplicatie pe smartphone de exemplu, precum si in afara domeniului online cu ajutorul cardurilor de plati similare cardurilor de debit.
 
Miza va fi "convingerea consumatorilor sa treaca la un nou mijloc de plata care nu difera de cele existente in termeni de tratament si gama serviciilor", estimeaza Heike Mai, economist la Deutsche Bank.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bceeuro digitaleuro virtualmoneda euro digitala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

BCE surprinde pietele financiare

de Idei de afaceri
11 Mar 2022
Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat ca va opri achizitiile de active mai repede decat era planificat, in timp ce evalueaza consecintele...

BCE: Invazia din Ucraina va duce la o scadere a economiei euro

de Idei de afaceri
25 Feb 2022
Banca Centrala Europeana (BCE) anunta ca e posibil ca invazia din Ucraina sa duca la o scadere modica a economiei zonei euro. Philip Lane, a...

Lagarde: Aveti incredere in BCE!

de Idei de afaceri
11 Ian 2022
Fosta sefa a FMI si actual presedinte al BCE, Christine Lagarde, le cere tuturor europenilor sa aiba incredere in institutia pe care o conduce....

BNR, in dezacord cu BCE: Inflatia, in crestere continua

de Florin Amariei
10 Ian 2022
BNR sustine ca rata anuala a inflatiei va continua sa creasca in urmatoarele luni si va depasi valorile prognozate, in timp ce BCE sustine ca va...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]