Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BCE intoarce foaia! Inflatia ramane o problema

de Florin Amariei 21 Dec. 2021 1237
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un oficial BCE anunta ca inflatia s-ar putea mentine la o cota ridicata pentru mai mult timp decat se anticipa.

La sedinta de politica monetara din 16 decembrie, Banca Centrala Europeana a decis sa reduca si mai mult stimulentele dar in acelasi timp a promis un sprijin consistent pentru 2022, confirmand viziunea sa relaxata cu privire la inflatie si sugerand ca orice iesire dupa mai multi ani de politica monetara ultrarelaxata va fi una lenta.
 
BCE va inceta in luna martie 2022 sa mai achizitioneze active in cadrul programului de achizitionare in regim de urgenta in caz de pandemie (pandemic emergency purchase programme - PEPP). In paralel, insa, BCE isi va accelera achizitiile de obligatiuni in cadrul unui program mai vechi, denumit program de achizitionare de active (asset purchase programme - APP), astfel ca institutia de la Frankfurt va continua sa fie activa pe piata.
 
Unii oficiali preseaza BCE sa admita riscurile in crestere provocate de inflatie, iar guvernatorii bancilor centrale din Germania, Portugalia si Lituania au avertizat deja in mod public in legatura cu riscurile inflationiste.
 
"Ceea ce este valabil pentru Slovacia este valabil pentru zona euro ca intreg: exista un risc, si acesta nu este redus, ca inflatia sa se mentina ridicata o perioada de timp mai indelungata", a explicat Kazimir, care este si guvernatorul Bancii Centrale a Slovaciei.
 
Acesta a adaugat ca face parte dintre oficialii care vad drept un risc posibilitatea ca inflatia sa fie mai ridicata decat se estima.
 
"Zona euro s-ar putea confrunta cu un nivel mai ridicat al inflatiei o perioada de timp mai indelungata", a avertizat oficialul BCE.
 
Conform datelor Eurostat, in zona euro rata anuala a inflatiei a crescut pana la 4,9% in noiembrie, de la 4,1% in octombrie. Comparativ, cu un an in urma, rata inflatiei in zona euro era de minus 0,3%.
 
Conform previziunilor economice de toamna, publicate joi de Comisia Europeana (CE), inflatia in zona euro va atinge un nivel maxim de 2,4% in 2021, inainte de a scadea la 2,2% in 2022 si la 1,4% in 2023, deoarece se estimeaza ca preturile la energie se vor stabiliza treptat.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bceinflatieeuropa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rata anuala a inflatiei coboara

de Bianca Tila
11 Apr 2024
Rata anuala a inflatiei a coborat in luna martie 2024 la 6,61%, de la 7,23% in februarie, in conditiile in care marfurile alimentare s-au scumpit cu...

Rata anuala a inflatiei a urcat la 7,41% in ianuarie 2024

de Bianca Tila
14 Feb 2024
Rata anuala a inflatiei a crescut in luna ianuarie a acestui an la 7,41%, de la 6,61% in decembrie, in conditiile in care marfurile alimentare s-au...

Rata anuala a inflatiei a scazut

de Bianca Tila
13 Dec 2023
In luna noiembrie a acestui an, rata anuala a scazut la 6,72%, de la 8,07% in octombrie, in conditiie in care marfurile alimentare s-au scumpit cu...

Rata anuala a inflatiei a inregistrat scaderi in iulie

de Bianca Tila
11 Aug 2023
Rata anuala a inflatiei a scazut in luna iulie 2023 la 9,4%, de la 10,3% in iunie. Rezultatele s-au inregistrat in conditiile in care marfurile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]