Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BCE, prognoza pozitiva pentru economia zonei euro

de Florin Amariei 14 Iun. 2021 947
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Banca Centrala Europeana (BCE) si-a imbunatatit previziunile, asadar avem o noua prognoza pozitiva pentru economia zonei euro.

Consiliul guvernatorilor BCE a decis joi ca va continua programul de achizitionare in regim de urgenta in caz de pandemie (pandemic emergency purchase programme - PEPP) cu o valoare totala de 1.850 de miliarde de euro, pana in martie 2022 sau pana se va incheia pandemia.
 
Consiliul guvernatorilor BCE a fost de acord cu achizitii suplimentare in urmatorul trimestru "intr-un ritm semnificativ mai ridicat" decat in primele trei luni din 2021, a declarat presedintele BCE, Christine Lagarde, fara a da detalii suplimentare.
 
"Vedem care vor fi in urmatoarele trei luni conditiile de pe piata, care includ clar caracterul sezonier", a explicat Lagarde, referindu-se la nivelul mai redus al lichiditatii in lunile de vara din Europa.
 
Prin PEPP, in acest trimestru BCE a facut achizitii de aproximativ 80 de miliarde de euro pe luna, fata de aproximativ 62 de miliarde de euro in primele trei luni din 2021.
 
De asemenea, Consiliul guvernatorilor BCE a anuntat joi ca isi rezerva dreptul de a achizitiona mai mult sau mai putin fata de cota stabilita, deoarece este necesar "sa mentina conditii de finantare favorabile".
 
In linie cu estimarile analistilor, Banca Centrala Europeana a imbunatatit perspectivele privind inflatia si evolutia economiei, in urma accelerarii campaniei de vaccinare si a revenirii sectorului serviciilor, dupa atenuarea restrictiilor.
 
In scenariul de baza, BCE se asteapta la un avans al PIB-ului zonei euro de 4,6% in 2021 si de 4,7% in 2022, fata de o crestere cu 4% si, respectiv, 4,1% previzionata in martie. Rata inflatiei in zona euro ar urma sa se situeze anul acesta la 1,9% anul acesta si la 1,5% anul viitor, fata de un nivel de 1,5% si, respectiv, 1,2% estimat anterior, a anuntat joi presedintele BCE, Christine Lagarde.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bceprognozazona euro

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

BCE surprinde pietele financiare

de Idei de afaceri
11 Mar 2022
Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat ca va opri achizitiile de active mai repede decat era planificat, in timp ce evalueaza consecintele...

BCE: Invazia din Ucraina va duce la o scadere a economiei euro

de Idei de afaceri
25 Feb 2022
Banca Centrala Europeana (BCE) anunta ca e posibil ca invazia din Ucraina sa duca la o scadere modica a economiei zonei euro. Philip Lane, a...

Lagarde: Aveti incredere in BCE!

de Idei de afaceri
11 Ian 2022
Fosta sefa a FMI si actual presedinte al BCE, Christine Lagarde, le cere tuturor europenilor sa aiba incredere in institutia pe care o conduce....

BNR, in dezacord cu BCE: Inflatia, in crestere continua

de Florin Amariei
10 Ian 2022
BNR sustine ca rata anuala a inflatiei va continua sa creasca in urmatoarele luni si va depasi valorile prognozate, in timp ce BCE sustine ca va...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]