Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BCE revine asupra prognozei inflatiei si emite un avertisment voalat

de Florin Amariei 15 Nov. 2021 822
3 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Banca Centrala Europeana (BCE) revine cu noi declaratii asupra prognozei inflatiei si emite un avertisment voalat prin vocea presedintelui Christine Lagarde.

BCE se baza pe o scadere rapida a inflatiei anul viitor dar autoritatile sunt acum deschise sa recunoasca ca previziunile lor, deja revizuite in crestere de cateva ori, inca sunt prea scazute, pe fondul problemelor cu care se confrunta economia globala.
 
Spre deosebire de alte banci centrale, institutia cu sediul la Frankfurt a respins solicitarile de inasprire a politicii monetare. Presedintele BCE, Christine Lagarde, a recunoscut ca puseul inflationist din Europa va dura mai mult decat preconiza initial BCE, dar, cu toate acestea, conditiile favorabile de finantare create de politica monetara ultra-relaxata a BCE sunt inca esentiale pentru revenirea economiei zonei euro din pandemia de COVID-19. "Chiar daca actuala crestere a inflatiei va dura mai mult decat se preconiza, ne asteptam ca ea sa incetineasca pe parcursul anului urmator", a declarat recent Lagarde.
 
Luni, seful BCE a declarat in Parlamentul European ca "lipsa de materiale, echipamente si forta de munca afecteaza productia industriala, inrautatind perspectivele in viitorul apropiat". Perturbarile persistente din lanturile de aprovizionare se vor atenua probabil anul viitor iar pretul energiei va scadea semnificativ in 2022, ceea ce sugereaza ca inflatia va scadea, chiar daca va dura mai mult normalizarea preturilor.
 
"Vedem o moderare a inflatiei anul viitor, dar scaderea va dura mai mult decat estimam initial". Salariile ar putea creste anul acesta, in urma majorarii inflatiei, dar riscurile efectelor secundare raman limitate, a afirmat Lagarde.
 
Conform datelor preliminare publicate de Eurostat, rata anuala a inflatiei in zona euro a urcat in octombrie la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, iar analistii se asteapta ca tendinta sa continue, un motiv de ingrijorare pentru BCE si investitori. Rata anuala a inflatiei in zona euro a crescut pana la 4,1% in octombrie, de la un nivel de 3,4% in septembrie. Este cel mai ridicat nivel din iulie 2008 si mai mult decat dublu fata de tinta BCE. Analistii se asteptau ca rata anuala a inflatiei sa ajunga la 3,7% luna trecuta.
 
Conform previziunilor economice de toamna, publicate joi de Comisia Europeana (CE), inflatia in zona euro va atinge un nivel maxim de 2,4% in 2021, inainte de a scadea la 2,2% in 2022 si la 1,4% in 2023, deoarece se estimeaza ca preturile la energie se vor stabiliza treptat.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bceinflatiechristine lagardeinflatie 2022 bce

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Rata anuala a inflatiei a urcat la 7,41% in ianuarie 2024

de Bianca Tila
14 Feb 2024
Rata anuala a inflatiei a crescut in luna ianuarie a acestui an la 7,41%, de la 6,61% in decembrie, in conditiile in care marfurile alimentare s-au...

Rata anuala a inflatiei a scazut

de Bianca Tila
13 Dec 2023
In luna noiembrie a acestui an, rata anuala a scazut la 6,72%, de la 8,07% in octombrie, in conditiie in care marfurile alimentare s-au scumpit cu...

Rata anuala a inflatiei a inregistrat scaderi in iulie

de Bianca Tila
11 Aug 2023
Rata anuala a inflatiei a scazut in luna iulie 2023 la 9,4%, de la 10,3% in iunie. Rezultatele s-au inregistrat in conditiile in care marfurile...

Rata anuala a inflatiei a scazut la 14,5% in martie

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In luna martie a acestui an, rata anuala a inflatiei a scazut la 14,53%, de la 15,5% in februarie. Acest rezultat s-a afisat in conditiile in care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]