Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BCE surprinde pietele financiare

de Idei de afaceri 11 Mar. 2022 826
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat ca va opri achizitiile de active mai repede decat era planificat, in timp ce evalueaza consecintele economice ale invaziei Ucrainei de catre Rusia, decizie care a luat prin suprindere pietele financiare.

BCE a afirmat intr-un comunicat ca isi va incheia programul de cumparare de obligatiuni in trimestrul al treilea, daca datele economice vor permite acest lucru.
 
Banca centrala a adaugat ca este pregatita sa revizuiasca aceasta decizie daca perspectivele se vor schimba.
 
Masura surprinzatoare vine pe fondul ingrijorarii crescande ca economia zonei euro ar putea experimenta in curand stagflatie – un amestec toxic de crestere economica lenta si inflatie ridicata.
 
Preturile de consum din cele 19 tari care folosesc moneda euro au urcat la maxime record timp de patru luni consecutive, cel mai recent avansand cu 5,8% in februarie.
 
”Daca datele primite sustin asteptarea ca perspectivele inflatiei pe termen mediu nu vor slabi nici macar dupa incheierea achizitiilor noastre nete de active, Consiliul guvernatorilor va incheia achizitiile nete in trimestrul al treilea”, a spus banca, referindu-se la programul sau de cumparare de active.
 
Potrivit BCE, achizitiile nete lunare din cadrul programului se vor ridica la 40 de miliarde de euro (44,5 miliarde de dolari) in aprilie, 30 de miliarde de euro in mai si 20 de miliarde de euro in iunie.
 
Banca centrala a mentinut joi ratele dobanzilor neschimbate, lasand dobanda de referinta de refinantare la 0%, rata la facilitatea de creditare marginala la 0,25% si rata la facilitatea de depozit la -0,5%.
 
rice ajustare a ratelor dobanzilor va dura ”un timp” dupa incheierea achizitiilor de active, a spus banca, adaugand ca acest lucru va fi ”treptat”.
 
Euro s-a tranzactionat in jurul valorii de 1,1079 USD dupa decizie, aproape neschimbata la nivel sesiunii.
 
Moneda euro a crescut miercuri cu 1,6%, inregistrand cel mai abrupt salt zilnic din aproape sase ani.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: bceactivepiete financiare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea unor active ale Silnef de catre Silcotub

de Bianca Tila
12 Iun 2023
Consilul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Silcotub SA preia doua centre de colectare a deseurilor industriale reciclabile operate si...

Valorile activelor imobliare se afla sub presiune

de Bianca Tila
27 Oct 2022
Valorile activelor imobiliare se afla sub presiune pe fondul cresterii accelerate a randamentelor titlurilor de stat, arata o analiza Colliers. In...

BCE: Invazia din Ucraina va duce la o scadere a economiei euro

de Idei de afaceri
25 Feb 2022
Banca Centrala Europeana (BCE) anunta ca e posibil ca invazia din Ucraina sa duca la o scadere modica a economiei zonei euro. Philip Lane, a...

AAF: Avem active de 52 de miliarde de lei in industria fondurilor de investitii

de Idei de afaceri
23 Feb 2022
Presedintele Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF) a spus ca industria autohtona a fondurilor de investitii se afla intr-un loc...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]