Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bitcoin, mijloc legal de plata in El Salvador

de Florin Amariei 10 Iun. 2021 931
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

El Salvador, un stat afectat de autocratie si inflatie, a stabilit ca bitcoin este mijloc legal de plata. Este prima tara din lume care face acest pas.

Cu 62 din 84 de voturi, majoritatea parlamentarilor a votat in favoarea initiativei de creare a unei legi prin care sa fie adoptat oficial bitcoin, in pofida temerilor privind impactul deciziei asupra negocierilor cu Fondul Monetar International. Tara incearca sa obtina un imprumut de 1 miliard de dolari.
 
Bukele sustine ca utilizarea criptomonedei ii va ajuta pe cetatenii din El Salvador care traiesc in strainatate sa trimita remitente acasa, desi dolarul SUA ramane in continuare mijloc legal de plata.
 
"Decizia va aduce tarii noastre incluziune financiara, investitii, turism si dezvoltare economica", se arata intr-o postare pe Twitter a presedintelui statului din America Centrala.
 
El a adaugat ca folosirea bitcoin, care va fi optionala, nu va provoca riscuri utilizatorilor.
 
"Guvernul va garanta convertibilitatea la valoarea exacta in dolari la momentul fiecarei tranzactii", a declarat Bukele.
 
Economia tarii depinde semnificativ de banii trimisi de cei care lucreaza peste hotare. Datele Bancii Mondiale arata ca remitentele catre El Salvador au reprezentat aproximativ o cincime din PIB in 2019, una din cele mai ridicate rate din lume.
 
Expertii mai sustin ca miza este folosirea dolarului prin asocierea cu bitcoin. Ramane de vazut care va fi efectul pe termen lung.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bitcoinel salvadormijloc de plata bitcoinprima tara bitcoin

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Bitcoin, mijloc oficial de plata in El Salvador

de Florin Amariei
07 Sep 2021
Criptomoneda Bitcoin, cea care a dat startul unui nou tip de tranzactionare la nivel global, a devenit mijloc oficial de plata in El Salvador....

Anuntul lui Elon Musk a coborat pretul pentru un Bitcoin la 46.200 de dolari

de Florin Amariei
13 Mai 2021
Daca ati investit in criptomonede cu gandul ca s-ar putea sa va aduca un venit generos in 2021, atunci putem observa ca s-a ajuns intr-o perioada...

Legatura dintre Bitcoin si mania lalelelor

de Florin Amariei
18 Feb 2021
Legatura dintre Bitcoin si mania lalelelor este una pe care Gabriel Makhlouf o foloseste drept avertisment pentru toti cei implicati in lumea...

Bitcoin, tranzactionat la niveluri record

de Florin Amariei
06 Nov 2020
Moneda virtuala sau criptomoneda Bitcoin a fost tranzactionata la niveluri record vineri, desi guvernul american a confiscat o valoare nemaintalnita...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]