Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bitcoin, tranzactionat la niveluri record

de Florin Amariei 06 Nov. 2020 1438
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Moneda virtuala sau criptomoneda Bitcoin a fost tranzactionata la niveluri record vineri, desi guvernul american a confiscat o valoare nemaintalnita pana acum.

Cea mai cunoscuta criptomoneda din lume a fost tranzactionata la un pret de 15.233 de dolari pe unitate potrivit datelor oferite de site-ul CoinDesk.
 
Valoarea bitcoin s-a dublat in acest an, in contextul masurilor de stimulare fara precedent adoptate de guverne si de bancile centrale in timpul pandemiei de coronavirus, care, potrivit unor membri ai industriei, au facut moneda virtuala mai atractiva decat monedele oficiale, precum dolarul.
 
"Bitcoin a fost creata in parte din cauza temerilor ca masurile de stimulare devalorizeaza monedele la nivel global. Drept rezultat, atunci cand bancile centrale anunta planuri de amploare pentru a pompa bani in economiile lor, multi investitori din comunicatea criptomonedelor interpreteaza acest lucru ca un semnat major ca cumparare de bitcoin", a explicat Simon Peters, analist in domeniul criptoactivelor la platforma de investitii eToro.
 
Mii de bitcoin au fost luate de catre autoritati in aceasta saptamana, in cea mai mare operatiune de confiscare a criptomonedei din istoria Departamentului de Justitie.
 
"Silk Road era cea mai cunoscuta platforma online ilegala a timpurilor sale. Trimiterea in judecata, cu succes, a fondatorului Silk Road, in 2015, a lasat deschisa intrebarea de 1 miliard de dolari. Unde au mers banii?", a afirmat avocatul David Anderson, din Districtul Nordic al Californiei, intr-o plangere civila.
 
Silk Road a permis oamenilor sa cumpere si sa vanda droguri si alte produse ilegale si sa foloseasca bitcoin pentru a finanta anonim aceste tranzactii. Platforma de pe dark web a fost inchisa de catre autoritatile federale americane in 2013, iar fondatorul acesteia, Ross Ulbricht, a fost condamnat la inchisoare pe viata doi ani mai tarziu.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bitcointranzactiinivel record

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Piata jucariilor inregistreaza cresteri la un nivel record

de Bianca Tila
31 Mai 2023
Cifra de afaceri pe piata jucariilor din Romania va atinge un nivel record de peste 1,7 miliarde de lei in 2022, dupa ce in 2021 a afisat 1,5...

Bitcoin, mijloc oficial de plata in El Salvador

de Florin Amariei
07 Sep 2021
Criptomoneda Bitcoin, cea care a dat startul unui nou tip de tranzactionare la nivel global, a devenit mijloc oficial de plata in El Salvador....

Inflatia din zona euro, la un nivel record

de Florin Amariei
01 Sep 2021
Eurostat estimeaza ca in zona euro inflatia a ajuns la un nivel record si, din nefericire, tendinta aceasta va continua. Cresterea inflatiei in...

Bitcoin, mijloc legal de plata in El Salvador

de Florin Amariei
10 Iun 2021
El Salvador, un stat afectat de autocratie si inflatie, a stabilit ca bitcoin este mijloc legal de plata. Este prima tara din lume care face acest...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]