Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bloomberg: Romania, starul UE la crestere economica

de Florin Amariei 17 Feb. 2021 1232
2.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Publicatia de specialitate Bloomberg catalogheaza Romania drept un star la capitolul crestere economica, dupa ce tara noastra a cunoscut un plus de 5,31%.

Evolutia economiei romanesti a depasit-o pe cea a celorlalte tari ale Uniunii Europene in trimestrul patru din 2020, dupa ce Guvernul a optat sa nu impuna tipul de restrictii severe care au inchis cea mai mare parte a continentului, se arata intr-o analiza realizata marti de Bloomberg.
 
PIB-ul nu doar ca a crescut fata de precedentele trei luni, ci a urcat fata de asteptarile analistilor de peste zece ori. Cu o expansiune de 5,3%, Romania a inregistrat in trimestrul patru din 2020 cel mai semnificativ avans in randul statelor din Uniunea Europeana care au raportat datele pana acum.
 
Trimestrul patru din 2020 a fost bun si pentru alte parti din Europa de Est: Ungaria si Bulgaria au raportat ambele cresteri neasteptate fata de precedentele trei luni, arata datele publicate marti de Oficiul European pentru Statistica (Eurostat), in timp ce Lituania pare sa fi avut anul trecut cea mai buna performanta din blocul comunitar.
 
Romania a evitat recesiunea in timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), dupa ce inregistrat un declin al economiei de 12,2% in trimestrul doi din 2020. Chiar daca se confrunta cu unul dintre cele mai ridicate deficite bugetare din UE, autoritatile au reusit majorarea investitiilor publice la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu, ceea ce a sprijinit sectorul constructiilor, in timp ce industria IT a ramas la un nivel solid.
 
Premierul Florin Citu a salutat cea mai rapida redresare din istoria tarii sale.
 
"Toata lume va trebui sa revizuiasca in crestere estimarile privind PIB-ul in 2021", a apreciat Ciprian Dascalu, economist la Erste Group Bank in Bucuresti.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: romaniastaruecrestere economica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Crowdfunding. Ce inseamna, platforme din Romania si cum functioneaza o campanie de crowdfunding

de Bianca Tila
03 Ian 2024
Daca esti la inceput de drum in antreprenoriat cu siguranta te-ai intrebat ce alte posibilitati de finantare ai la indemana pentru a-ti dezvolta...

Numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania creste

de Bianca Tila
14 Iun 2023
In primele patru luni ale anului, numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania a crescut cu 4,6%, comparativ cu perioada similara din...

Blue Air intra in insolventa

de Bianca Tila
22 Mar 2023
Blue Air, aflata in portofoliul statului care detine 75% din actiuni, a intrat in insolventa, la propria cerere. Pe lista creditorilor se afla...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]