Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BM: Cresterea economica din Europa si Asia incetineste

de Florin Amariei 09 Oct. 2019 2179
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Banca Mondiala (BM) arata ca in Europa si Asia cresterea economica incetineste.

"Aceasta estimare, cea mai pesimista din ultimii patru ani, reflecta incetinirea cresterii atat in Federatia Rusa, cat si in Turcia, cele mai mari economii din regiune. Raportul constata, de asemenea, o crestere robusta in alte parti ale regiunii, inclusiv in tarile din Europa Centrala, Asia Centrala si Caucazul de Sud", a informat Banca Mondiala.
 
Incetinirea cresterii din regiune este simultana cu o tendinta descendenta globala si subliniaza nevoia de a stimula cresterea productivitatii si de a spori investitiile - care au scazut in ultimul deceniu.
 
In Europa si Asia Centrala (EAC), inrautatirea tendintelor demografice, inclusiv reducerea populatiei in varsta de munca, se adauga la aceste provocari, arata prognoza.
 
”Migratia poate sa contribuie la prosperitatea din regiune. Migrantii tind, in mod disproportionat, sa provina din cadrul populatiei active si, de aceea, pot sa reduca presiunile demografice prin marirea dimensiunii fortei de munca, cresterea productivitatii si accelerarea cresterii economice”, a spus Asli Demirguc - Kunt, economistul - sef al Bancii Mondiale pentru regiunea Europa si Asia Centrala.
 
Ponderea imigrantilor din Europa a crescut rapid in ultimele patru decenii, unul din trei imigranti din intreaga lume indreptandu-se spre Europa.
 
Migratia intra-regionala este, de asemenea, ridicata in Europa si Asia Centrala, 80% dintre emigranti alegand sa se mute in alte tari din regiune. Cu toate acestea, opozitia la migratie este de multe ori puternica, deoarece beneficiile tind sa fie pe termen lung, in timp ce costurile - inclusiv deplasarea si somajul - sunt imediate si concentrate pentru anumite grupuri, precizeaza Banca Mondiala.
 
"Factorii de decizie trebuie sa ajute aceste grupuri prin implementarea de programe de reconversie profesionala a acestora si ajustarea sistemelor de invatamant pentru tineret, astfel incat sa nu mai concureze cu imigrantii cu calificare redusa. Componentele unor astfel de eforturi ar putea sa includa prestatii sociale temporare si ajutoare de somaj", potrivit raportului.
 
De asemenea, migratia da nastere unor preocupari legate de „exodul creierelor”, al mainii de lucru calificate din tarile de origine, deoarece persoanele cu un nivel superior de educatie tind sa emigreze mai des in cadrul regiunii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: banca mondialacresterea economicaeuropaasia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Estimarile CE privind cresterea economica, actualizate in scadere

de Idei de afaceri
10 Feb 2022
Comisia Europeana (CE) si-a revizuit in scadere estimarile privind cresterea economica pentru anul curent. Previziunile economice de iarna...

OCDE confirma: Cresterea economica a Romaniei este solida!

de Florin Amariei
28 Ian 2022
OCDE a publicat un nou raport prin care confirma ca Romania are o crestere economica solida! Pandemia de COVID-19 a stopat imbunatatirea rapida a...

CNSP: Cresterea economica in 2021 ramane 7%

de Florin Amariei
16 Nov 2021
Comisia Nationala de Strategie si Prognoza (CNSP) sustine ca Romania va avea o crestere economica de 7% in 2021, in ciuda situatiei din prezent....

Pretul gazului in Europa, mai mare cu 60% in numai doua zile

de Florin Amariei
06 Oct 2021
Pretul gazului a crescut in numai doua zile cu peste 60%. Cererea este intalnita de o oferta tot mai restransa. La hub-ul TTF (Title Transfer...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]