Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bolt, nou succes privind atragerea de investitii

de Florin Amariei 17 Dec. 2020 1650
3.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bolt, prezenta si in tara noastra, a reusit sa aiba parte de un nou succes cu atragerea de investitii.

Bolt, companie din Estonia cunoscuta anterior sub denumirea Taxify, concureaza cu Uber pe piata serviciilor de ride-hailing. De asemenea, opereaza scutere electrice, a lansat un serviciu de livrare de mancare si este pe cale sa se extinda pentru a acoperi 200 de orase din 40 de tari din Europa si Africa.
 
In contextul in care guvernele introduc restrictii pentru a contracara raspandirea coronavirusului, startup-urile de mobilitate profita de faptul ca locuitorii din zonele urbane evita transportul in comun si comanda mai multa mancare pentru acasa.
 
"Aproape ne-am dublat numarul de clienti in acest an si ne-am lansat serviciile in 50 de noi orase", a declarat co-fondatorul si directorul general de la Bolt, Markus Villig.
 
Bolt va investi sumele stranse cu prilejul ultimei runde de finantare pentru imbunatatirea securitatii, inclusiv pentru buton SOS care va fi disponibil atat pentru soferii sai cat si pentru calatorii care utilizeaza aplicatia sa. Noi masuri de securitate avute in vedere pentru 2021 includ verificarea faciala a soferului si monitorizarea automata a calatoriei.
 
Recent, Bolt a lansat o noua generatie de scutere electrice si are obiectivul de a deveni cea mai mare firma de inchirieri de trotinete electrice din Europa prin lansarea, in cursul anului urmator, a 130.000 de trotinete electrice in peste 100 de orase.
 
Markus Villig a spus ca oferta Bolt pe segmentul scutere a avut un succes exploziv, adaugand ca veniturile de pe segmentul scuterelor vor ajunge din urma veniturile de pe segmentul de ride-hailing in doi ani pe unele piete. Villig a mai spus ca Bolt a ajuns la venituri de aproximativ doua miliarde de euro si poate actiona ca lider in ceea ce priveste preturile gratie sinergiilor oferite de platforma sa, care suporta o aplicatie comuna pentru ride-hailing si scutere.
 
Cu toate acestea, Bolt se confrunta cu o concurenta bine finantata pe piata de scutere electrice. Firma germana Tier Mobility a strans 250 milioane de dolari de la investitori in noiembrie iar firma VOI Technology din Suedia a strans 160 milioane de dolari in cursul acestei luni.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: boltfinantareinvestitieatragere investitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Inceputuri in business. Finantare pentru startup

de Idei de afaceri
23 Ian 2023
Unii antreprenori irosesc timpul vorbind despre cum functioneaza produsul sau serviciul lor, spune William C. De Temple, fondator al grupului de...

UE pregateste noi obligatiuni pentru finantarea cu apararea si energia

de Florin Amariei
09 Mar 2022
Uniunea Europeana (UE) se pregateste de lansarea unor noi obligatiuni. Sumele obtinute vor fi folosite pentru a garanta finantarea cu apararea...

Studiu: Peste 80% din directori vor sa renunte la o investitie

de Florin Amariei
02 Iun 2021
Un studiu al EY releva ca peste 80% din directorii executivi de companii din Romania vor sa renunte la o investitie in urmatorii doi ani. Conform...

Investitie de 5 milioane de euro intr-o fabrica din Tecuci

de Florin Amariei
14 Apr 2021
Pentru triplarea productiei actuale, o companie investeste 5 milioane de euro intr-o fabrica din Tecuci. "Investitia totala in noua fabrica...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]