Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sursa de finantare este cea mai buna pentru afacerea ta?

de Florin Amariei 15 Mai. 2020 3962
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Momentul in care hotarasti ca vei deveni antreprenor este cu siguranta unul special. Stii, insa, care e cea mai buna sursa de finantare pe care o poti folosi pentru a-ti alimenta visul?

In Romania ai acum 3 variante mari: banii tai, credit sau fonduri nerambursabile. Bineinteles, exista si competitiile unde poti primi bani pentru afacerea ta. Din pacate, acestea dureaza si nu iti garanteaza nimeni ca vei fi tu fericitul castigator. Asadar, aici vom aborda cele mai sigure si accesibile trei surse de finantare mentionate anterior.
 
Banii tai
Daca ai reusit sa strangi suficienti bani pentru a-ti pune in practica visul, atunci vei avea control permanent asupra banilor. Tu decizi cum ii cheltui, pe ce ii dai si cum le gasesti rostul. Nu vei avea nevoie de aprobari, nu va trebui sa faci nicio raportare pentru nimeni si vei fi liber sa actionezi in directia pe care o consideri tu potrivita.
 
Din nefericire, aceasta sursa de finantare are un dezavantaj major: este limitata. Daca nu vei face profit imediat dupa investitie, atunci te vei afla intr-o situatie destul de neplacuta. Ca sa te poti, totusi, bucura de roadele banilor tai gaseste o solutie prin care afacerea ta sa functioneze la un nivel minim. Va trebui sa iti pastrezi o rezerva de cash pentru a evita acele perioade in care vanzarile vor fi mai slabe sau contractele mai putine.
 
Credit
Imprumutul de la banca este in Romania cea mai cunoscuta metoda de a obtine bani pentru o afacere sau, mai bine spus, pentru un IMM. Iti poti asigura resursele necesare pentru a-ti construi ceea ce ai in cap. Va trebui, insa, sa fii foarte sigur ca ceea ce faci este corect si ca iti vei asigura solvabilitatea pentru a putea plati creditul luat si, in caz ca lucrurile merg bine, sa poti lua si altele noi pentru a dezvolta si mai mult. 
 
Regulile din 2019 ingreuneaza cu mult acordarea de bani firmelor de catre banci, mai ales ca vorbim despre intrarea in vigoare a OUG 114. Se cere o activitate a firmei sau, in caz ca e vorba de o companie noua, garantii.
 
Atentie! Solicita un credit doar atunci cand esti sigur ca il poti returna. Altfel risti sa ajungi intr-o situatie neplacuta in care va trebui sa returnezi bani pe care i-ai cheltuit deja fara sa realizezi profit.
 
Fonduri nerambursabile
Fara doar si poate fondurile nerambursabile sunt cele mai cautate surse de finantare. Banii pe care ii primesti se bazeaza pe un plan de afaceri bine pus la punct, pe cateva controale trimestriale, iar, in caz ca lucrurile nu merg conform planului si exista abateri de la intelegerea avuta cu organul reprezentativ, pe o suspendare temporara pana cand reusesti sa te incadrezi in parametrii pentru care ai semnat acordul de finantare.
 
Un lucru pe care ar trebui sa il ai in vedere este legat si de faptul ca perioada de implementare a fondurilor nerambursabile dureaza, de obicei, destul de mult. Apelurile sunt deschise pentru perioade mari de timp, iar aplicarile trebuie facute respectand fiecare cerinta inclusa in programul pentru care ai aplica. In plus, va trebui sa mai astepti si confirmarea primirii banilor. 
 
Nu uita! Tu esti responsabil de propriul tau succes. A fi antreprenor nu inseamna sa construiesti un imperiu de miliarde de euro. E suficient sa ai o afacere are poate avea macar doi angajati si lunar sa rulezi suficienti bani pentru a-ti intretine tie doleantele, dar si pentru a plati salariile celor care iti sunt parteneri contractuali in firma.
 
Succes! 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: sursa de finantarecreditfonduriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

MedLife vrea sa majoreze o linie de credit luata anul trecut

de Bianca Tila
21 Nov 2023
In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din data de 22 decembrie 2023, MedLife va decide majorarea limitei de credit cu o suma suplimentara de...

Creditele in lei pentru populatie si firme au scazut cu 0,3% in februarie, cele in valuta au crescut cu 2,4%

de Bianca Tila
23 Mar 2023
Soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit a inregistrat cresteri, in luna februarie a anului curent, cu 0,5% comparativ cu...

Afacere cu raci. Contabilitatea si fluxul de numerar

de Idei de afaceri
17 Feb 2023
Contabilitatea este ca o oglinda a activitatii dumneavoastra si exprima balanta de pornire a afacerii si situatiile proiectate de venituri pe primele...

Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 4,61% pe an: rate mai mari la creditele in lei

de Idei de afaceri
04 Apr 2022
Indicele ROBOR la 3 luni a urcat luni la 4,61% pe an, de la 4,60% pe an, vineri, conform informatiilor publicate de Banca Nationala a Romaniei....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]