Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Castiga timp, ca sa ai... timp pentru afacerea ta

de Idei de afaceri 26 Mar. 2020 2742
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Timpul inseamna bani! Oamenii eficienti nu castiga doar bani, ci si timp, care poate fi investit profitabil in gasirea unor solutii pentru afacere sau pentru a se odihni dupa perioade aglomerate. Timpul este singurul capital care nu poate fi nici recuperat, nici inmultit si este o componenta esentiala in ziua de azi, indiferent daca esti om de afaceri sau nu.

Exista solutii care te pot ajuta sa castigi timp in fiecare zi. Tot ce trebuie sa faci este sa dovedesti putina ambitie si, uneori, sa-ti schimbi unele obiceiuri.

Fa cumparaturi online

In prezent poti cumpara online aproape tot. Exceptiile se pot numara pe degete, dar si acelea pot avea o varianta online. Totul este accesibil, la cateva clickuri distanta. Poti face cumparaturile saptamanale in oricare din zilele saptamanii. Este extrem de simplu sa apelezi la serviciile unui supermarket online si sa-ti faci aprovizionarea. Tot ce mai trebuie sa faci este sa-ti notezi in agenda data la care vine curierul. Daca nu ai spatiu de depozitare suficient poti sa cumperi online inclusiv combine frigorifice.

Marele avantaj al cumparaturilor online, oricare ar fi acestea, este ca poti vedea ce cumperi, poti compara, nu stai la coada (ceea ce in actualele conditii de epidemie de coronavirus este un stres suplimentar), alegi pe indelete, esti organizat si poti face asta oricand, intre doua intalniri sau sedinte. Cu o astfel de abordare castigi timp. Cel putin trei ore pe saptamana.

Pleaca mai devreme de acasa

Simplul fapt de a pleca dimineata de acasa spre serviciu cu 15-30 de minute mai devreme este, de cele mai multe ori, suficient pentru a castiga timp. Evitarea orelor de varf, cand traficul este dificil din cauza aglomeratiei, daca nu chiar imposibil, iti poate aduce la bugetul de timp circa 60 de minute in fiecare zi. Inmulteste cu cinci zile pe saptamana si vei avea cinci ore in plus.

Fa mereu plinul la rezervorul de combustibil

Nu faci nicio economie daca alimentezi cu 20 de litri de combustibil la cateva zile. Este mai eficient sa faci plinul de fiecare data cand se aprinde becul rosu in bord. Scapi de un stres si castigi timp. Nu foarte mult, este drept, dar daca aduni cele 10 minute petrecute intr-o statie de carburant ai sa vezi ca iesi in castig. Nu uita ca pic cu pic se face snop!

Stabileste totul pe baza programarilor

Organizarea unei activitati pe baza programarilor te va ajuta sa castigi timp pretios. Orice activitate poate fi stabilita prin programare, de la controlul anual si ocazionala vizita la medic, la stomatolog sau la cosmetica. Tot pe baza de programari trebuie sa functionezi si cand vine vorba de institutii, de la politie pentru schimbat acte, la ANAF si oriunde mai are treaba un om prins in angrenajul societatii de azi. Fiecare programare stabilita si confirmata este un beneficiu pentru bugetul tau de timp.

Fa-ti un plan de activitati zilnice

Un om ocupat stie ca discutiile se poarta in putine cuvinte, ca orele intalnirilor se respecta, ca eventualele modificari ale programului se anunta din timp. Fa toate astea si cere colaboratorilor tai acelasi lucru.

Este esential sa-ti faci mereu un plan de lucru pentru fiecare zi in care sa incluzi intalnirile, sedintele, programarile. Daca vei fi organizat si vei avea imaginea zilei, la prima ora, vei fi eficient si punctual. Toate sunt solutii pentru a castiga timp.

Profita de timpul in care trebuie sa astepti

Oricat ai fi de organizat este inevitabil sa nu fii nevoit sa astepti pe cineva sau ceva. Fa-ti un obicei din a nu pierde aceste minute pretioase.

 

Avansul tehnologiei a permis ca in ultimii ani sa fim la cateva clickuri distanta sau cateva apasari pe touchscreenurile telefoanelor mobile de tot ce avem nevoie. Mereu este ceva de facut. Raspunde la un e-mail, scrie un sms, fa o comanda online, amana sau fa o programare, da un telefon, citeste un articol pe care l-ai salvat, care te intereseaza si pe care nu ai apucat sa-l parcurgi.

Blocheaza timpul

Stabileste detaliile importante din timp. De exemplu, vacanta din vara. Hotaraste clar care este intervalul si blocheaza-l in agenda. In felul acesta vei sti sa te organizezi cu zile, saptamani si luni inainte si nimic nu se va suprapune cu perioada in care esti in concediu.

 

Nu te va incurca nimeni si tu nu vei strica planurile nimanui. Stii exact ca intr-o anumita perioada esti indisponibil. Este o dovada de grija fata de tine si o demonstratie de eleganta pentru cei din jurul tau.

 

Timpul nu are rabdare cu nimeni, nu se intoarce si este extrem de frustrant cand il pierzi fara rost. Este ca si cum ai risipi aiurea cea mai mare comoara pe care o ai. De asta este esential sa inveti sa castigi timp!




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceritimpprofitprogramari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Bancile europene au afisat profituri record

de Bianca Tila
19 Feb 2024
Cele mai mari banci din Europa au avut anul trecut profituri cumulate pe peste 100 miliarde de euro. Impulsul dat de dobanzile crescute de Banca...

Vanzarile si profitul grupului care detine marca Gucci scad

de Bianca Tila
08 Feb 2024
Grupul francez de produse de lux Kering a anuntat scaderea vanzarilor si profitului net in 2023. Strategia de investitii va afecta rezultatele din...

Afaceri romanesti de succes. 5 to go afiseaza o crestere de 55% fata de anul trecut

de Bianca Tila
03 Aug 2023
Lantul de cafenele 5 To Go se remarca fata de anul trecut. In prima jumatate a anului 2023 a depasit cu 5% cifra de afaceri estimata. Comparativ cu...

Cifra de afaceri din industrie a crescut in T1 2023

de Bianca Tila
17 Mai 2023
Cifra de afaceri din industrie pe total a inregistrat cresteri de 5,5% in termeni nominali, in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2023, fata de perioada...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]