Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CCIR vrea sa aduca firmele din Ucraina in Romania

de Florin Amariei 15 Feb. 2022 1020
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) va organiza un eveniment dedicat relatiilor de business dintre tara noastra si vecinii din nord. Ucraina va primi acces cu ajutorul nostru la piata comunitara.

"Ucraina se afla, in acest moment, intr-o situatie politica delicata, avandu-se in vedere intentiile agresive foarte evidente ale Federatiei Ruse. Escaladarea acestei situatii nu are cum sa nu aiba repercusiuni si in plan economic. Este cu atat mai important ca, prin intermediul celor doua camere de comert, sa incercam sa gasim solutiile optime pentru mediile de afaceri din Romania si Ucraina, astfel incat vecinii nostri sa isi poata continua parcursul proeuropean si sa aiba acces neingradit pe piata comunitara. In acest sens, vom organiza la Bucuresti, anul acesta, un Forum Economic Romania-Ucraina, iar in paralel vom intensifica actiunile de lobby la nivel guvernamental, in scopul demararii unor proiecte mari de infrastructura", a afirmat Mihai Daraban.
 
Presedintele CCIR a subliniat ca incheierea acordului de asociere intre UE si Ucraina a avut ca efect cresterea relatiilor comerciale dintre Romania si Ucraina.
 
"Nu trebuie uitat faptul ca acordul de asociere intre Uniunea Europeana si Ucraina a intrat in vigoare in luna septembrie 2017, reprezentand o etapa majora in relatiile bilaterale, oferind noi oportunitati economice ambelor parti. Datorita acestor acorduri, comertul bilateral dintre Romania si Ucraina s-a inscris pe un trend ascendent, la sfarsitul lunii noiembrie 2021, valoarea totala a schimburilor comerciale fiind de peste 1,86 miliarde euro", a mentionat Mihai Daraban.
 
La randul sau, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Ucrainei, Gennadiy Chyzhykov, a apreciat ca exista un potential comercial nevalorificat pentru relatiile comerciale dintre Ucraina si Romania.
 
"Prin acordul de asociere dintre UE si Ucraina, companiile noastre au primit un acces preferential stabil la cea mai mare piata unica din lume, in timp ce companiile din UE beneficiaza de acces mai usor pe piata ucraineana, permitand astfel dezvoltarea unor relatii durabile cu furnizorii si potentialii parteneri de afaceri. Chiar daca cifrele din dreptul Romaniei si Ucrainei, in ceea ce priveste schimburile comerciale, indica o activitate sustinuta, in ultima perioada, sunt convins ca exista un potential comercial nevalorificat. De aceea, astfel de intalniri, precum cea de azi, sunt deosebit de importante, deoarece reprezinta prilejul perfect de a afla impreuna cu ce provocari avem de-a face si, bineinteles de a gasi, tot impreuna, solutiile optime. Avem in vedere organizarea unei intalniri trilaterale la nivel cameral, Ucraina - Romania - Republica Moldova, prin care ne dorim sa stabilim, printr-un memorandum de intelegere, un plan concret de actiune in ceea ce priveste dezvoltarea economica zonala. Incurajez companiile, atat pe cele din Romania, cat si pe cele din Ucraina sa-si intensifice contactele si sa profite de toate oportunitatile de afaceri pe care cele doua state le ofera", a afirmat el.
 
In cadrul discutiei, cei doi presedinti de camere de comert au accentuat importanta dinamizarii schimburilor comerciale dintre cele doua state, prin dezvoltarea si diversificarea domeniilor de activitate, respectiv energie, infrastructura critica, infrastructura portuara, turism si agricultura, precum si printr-o crestere a valorii investitiilor directe reciproce.
 
Potrivit datelor ONRC, valoarea totala a schimburilor comerciale Romania-Ucraina la sfarsitul anului 2020 era de 1,5 miliarde euro, iar la sfarsitul lunii noiembrie 2021 era de 1,869 de miliarde de euro.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: ucrainaccirromania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Crowdfunding. Ce inseamna, platforme din Romania si cum functioneaza o campanie de crowdfunding

de Bianca Tila
03 Ian 2024
Daca esti la inceput de drum in antreprenoriat cu siguranta te-ai intrebat ce alte posibilitati de finantare ai la indemana pentru a-ti dezvolta...

Numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania creste

de Bianca Tila
14 Iun 2023
In primele patru luni ale anului, numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania a crescut cu 4,6%, comparativ cu perioada similara din...

Eurostat: Romania se afla printre tarile cu cea ridicata productie de lemn

de Bianca Tila
20 Dec 2022
Uniunea Europeana s-a situat la 118,5 milioane de metri cubi anul trecut, in ceea ce priveste productia de lemn rotund, potrivit datelor publicate de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]