Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce este cash-Flow-ul si cum iti afecteaza afacerea?

de Adela Simonescu 03 Aug. 2012 3409
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cash-Flow-ul se mai numeste si flux de numerar si reprezinta un instrument extrem de important pentru conducerea, sustinerea, finantarea, dezvoltarea sau vanzarea oricarei afaceri.

Conform Raportului Special "Cash-Flow sau cum sa urmariti eficient fluxul de numerar", acest instrument reprezinta si diferenta dintre incasarile si platile curente in cadrul unei firme, pe o perioada de timp clara. Cash-Flow-ul trebuie privit ca un instrument esential pentru analiza situatiei financiare, el oferind raspuns intrebarilor referitoare la solvabilitatea si lichiditarea firmei si fiind o expresie a derularii fluxurilor comerciale, se mai arata in raportul amintit.

Conform raportului special "Cash-Flow sau cum sa urmariti eficient fluxul de numerar" Cash-Flow-ul poate fi structurat si urmarit sub forma unui tabel, asemanator cu o balanta de verificare. Astfel, primim informatii referitoare la ce sumele de bani incasate si eliberate si informatii esentiale pe baza carora putem lua decizii referitoare la activitatea viitoare a firmei.

"Marele avantaj al acestui gen de eviden ta este flexibilitatea: puteti include in cash flow toate/numai informatiile de care aveti nevoie.
De obicei, cash flow-ul se construieste pentru perioade de timp relativ mici (luna, trimestru etc.), dar il puteti realiza si pentru un an.", se noteaza in cadrul raportului "Cash-Flow sau cum sa urmariti eficient fluxul de numerar".
 
Urmarirea Cash-flow-ului reprezinta o activitate vitala pentru mersul intregii afaceri. Previzionarea corecta a fluxului de numerar ne ajuta sa fim intotdeauna siguri ca avem resursele financiare necesare pentru salarizare, pentru plata furnizorilor, pentru progresul necesar de rentabilizare si profitabilizare.

"Daca este intocmit corect, bugetul de cash flow va oferi afacerii dvs. controlul financiar necesar pentru a va ghida activitatile si pentru a castiga increderea bancilor. De asemenea, el va mentine sub control impulsul de a se cheltui sau de a se investi mai mult decat isi poate permite firma.", mai arata raportul amintit.


Tags: cash-flowflux de numerarcash flow

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]