Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CFA: Leul se va deprecia in continuare

de Florin Amariei 03 Sep. 2021 888
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Analistii CFA Romania sustin ca leul se va deprecia in continuare, insa acest lucru nu are legatura cu climatul politic national.

"Cursul s-a depreciat putin. Practic a continuat trendul de depreciere inceput saptamana trecuta. Anticipatiile CFA Romania sunt ca deprecierea va continua, si pentru orizontul de 12 luni este de 5,04 lei pentru un euro, iar pentru orizontul de 6 luni este de 4,98 de lei pentru un euro. Cursul de schimb euro-leu inchide anul acesta sub 5 lei, urmand ca anul viitor sa depaseasca 5 lei. Ce determina lucrul acesta? Pe de o parte este inflatia, care este mai mare decat cea din zona euro, precum si dezechilibrele macro la nivelul Romaniei, in special cele de cont curent", a declarat Adrian Codirlasu.
 
Intrebat daca situatia politica interna a influentat situatia cursului de schimb, Codirlasu a admis ca "in cazul in care pica un guvern acest lucru poate afecta pietele financiare pentru ca se creeaza o aversiune la risc", dar deocamdata aceasta nu a avut o influenta.
 
Euro a atins joi un nou maxim istoric in raport cu leul, in conditiile in care cursul calculat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a fost de 4,9386 lei/euro, in crestere cu 0,41 bani (0,08%) fata de cotatia precedenta, de 4,9345 lei.
 
Recordul anterior a fost consemnat in data de 30 august, cand un euro a fost cotat la 4,9349 lei.
 
Cursul leului nu este in nici un caz stabilit de BNR sau de catre cei care administreaza Banca Nationala, acesta fiind determinat de evolutia leului pe piata valutara. Asa cum functioneaza pietele valutare din toata lumea, piata valutara din Romania este locul unde se intalnesc atat cererea, cat si oferta de valuta in schimbul leilor. In mod logic, in momentul in care oferta de valuta este mica, iar cererea mare, pretul acesteia va creste, iar in cazul in care oferta de valuta este mare comparativ cu cererea, pretul acesteia va scade, astfel fiind stabilit cursul de schimb al bancilor.
 
Cererea de valuta reprezinta nevoia de a cumpara moneda altei tari pentru care persoanele fizice, juridice sau institutiile statului sunt dispuse sa renunte la o suma in lei.
 
Oferta de valuta este reprezentata de nevoia persoanelor fizice, juridice sau a institutiilor statului de a schimba monedele altor state pe care le detin contra unor sume in lei.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: cfaleudepreciere leucurs leu euro

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Leul rezista, in timp ce zlotul si forintul scad

de Idei de afaceri
08 Mar 2022
Leul romanesc rezista in ciuda a ceea ce se intampla pe pietele externe si chiar daca romanii se grabesc sa cumpere euro si dolari. Rubla...

Analiza CFA: Impactul SARS-CoV-2 se va resimti puternic in 2021

de Florin Amariei
16 Iul 2020
O noua analiza CFA releva faptul ca pandemia nu si-a arata inca toti coltii. Conform expertilor, impactul noului coronavirus SARS-CoV-2 se va resimti...

CFA: IIM, in scadere. Euro va ajunge la 5 lei

de Florin Amariei
25 Mar 2020
Asociatia CFA Romania arata ca indicele de incredere macroeconomica (IIM) este in scadere, iar euro va atinge valoarea de 5 lei in mai putin de un an....

Aurul a ajuns la un nou maxim istoric, iar leul pierde din valoare

de Florin Amariei
03 Sep 2019
Un gram de aur a ajuns marti foarte aproape de valoarea de 213 lei, cunoscand astfel o creste de 0,82% in doar o singura zi. Cresterea pretului la...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]