Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

China si SUA, obligate de G20 sa renunte la disputa comerciala

de Florin Amariei 12 Iun. 2019 2170
2.4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisarul europen pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vama a declarat ca prin comunicatul ministrilor de Finante din G20 li se cere Chinei si SUA sa renunte la disputa comerciala.

Moscovici, care a vorbit la Tokyo dupa ce a participat in weekend la reuniunea G20 din Fukuoka (Japonia), si-a exprimat sperantele ca SUA si China ar putea ajunge la un acord la summitul liderilor G20 care va avea loc luna aceasta in Osaka.
 
Ministrii de Finante si guvernatorii bancilor centrale din G20 (grupul tarilor bogate si al principalelor economii emergente) reuniti in Japonia au avertizat duminica ca tensiunile comerciale si geopolitice "s-au intensificat", dar nu au cazut de acord in ceea ce priveste necesitatea urgenta de a le rezolva, si au apreciat ca economia globala se va redresa probabil.
 
Dupa negocieri dure care aproape au dus la imposibilitatea emiterii unui comunicat, oficialii G20 participanti la reuniunea de la Fukuoka, din 8-9 iunie, au prezentat acelasi tip de comunicat referitor la comert ca cel emis la intalnirea din decembrie de la Buenos Aires.
 
"Cresterea economiei globale pare ca se stabilizeaza si ar urma sa creasca moderat in a doua parte a acestui an si in 2020. Totusi, ritmul ramane scazut si riscurile negative se mentin. Cel mai important, tensiunile comerciale si geopolitice s-au intensificat. Vom continua sa raspundem acestor provocari si suntem pregatiti sa reactionam", sustin ministrii de Finante si guvernatorii bancilor centrale din G20.
 
La summitul G20 din decembrie de la Buenos Aires s-a lansat un armistitiu de cinci luni intre SUA si China pentru a permite negocieri menite sa opreasca escaladarea tensiunilor lor comerciale. Dar aceste negocieri au intrat in impas luna trecuta, determinand ambele parti sa anunte tarife vamale mai ridicate, ceea ce a afectat si pietele globale.
 
Din comunicatul final al liderilor financiari ai G20 citat de Agerpres a fost exclusa propozitia "admitem necesitatea urgenta de a rezolva tensiunile comerciale". Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat pentru Reuters ca excluderea a fost facuta la insistentele reprezentantilor SUA. De asemenea, comunicatul nu recunoaste ca adancirea conflictului comercial dintre SUA si China afecteaza cresterea economiei globale.
 
Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, a afirmat sambata ca nu vede niciun impact al conflictului comercial asupra cresterii economiei SUA, iar administratia de la Washington va lua masuri pentru a-i proteja pe consumatori de taxele vamale mai ridicate.
 
Cu acelasi prilej, Mnuchin a anuntat ca presedintele SUA, Donald Trump, se va intalni cu omologul sau chinez, Xi Jinping, la summitul G20 de la Osaka, care va avea loc in perioada 28-29 iunie.
 
G20, grupul tarilor bogate si al principalelor economii emergente, regrupeaza state care genereaza 85% din activitatea economica a lumii si aproape doua treimi din populatia planetei. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: moscovicichinasuadisputa comercialag20

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.4 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

G20 reconfirma ca inflatia ramane o problema

de Idei de afaceri
21 Feb 2022
Cele mai dezvoltate 20 tari din lume si-au dat intalnire pentru a spune ca inflatia ramane o problema, dar nimic nu s-a discutat despre Rusia si...

De ce renunta americanii bogati la cetatenia SUA

de Florin Amariei
06 Aug 2021
Numarul celor care au renuntat la cetatenia SUA in 2020 a crescut 237% in 2020, insa printre acestia s-au numarat doar americani bogati! Iata de ce...

Avertisment din SUA: Fiti foarte atenti la investitiile chineze

de Florin Amariei
11 Mai 2021
Secretarul de stat american a transmis un avertisment pentru tarile care vor sa primeasca fonduri din Asia si le recomanda sa exercite atentie....

Dombrovskis, comisar UE: Am cerut SUA retragerea unor tarife importante

de Florin Amariei
12 Oct 2020
Comisarul european pentru Comert, Valdis Dombrovskis, a anuntat ca a cerut SUA retragerea unor tarife importante aplicate produselor europene. Daca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]