Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cifra de afaceri din serviciile prestate in intreprinderi afiseaza cresteri

de Bianca Tila 18 Oct. 2022 447
Cifra de afaceri din serviciile prestate in intreprinderi afiseaza cresteri
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut cu 27,4% in primele opt luni ale acestui an, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 august 2021, arata datele Institutului National de Statistica.

Aceasta evolutie a cifrei de afaceri din serviciile de piata pentru intreprinderi se datoreaza cresterilor inregistrate in activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+43,6%), altor servicii furnizate in principal intreprinderilor (+28,6%), activitatilor de transport (+25,0%), activitatilor de productie cinematografica, video, programelor de televiziune, difuzare si transmitere de programe (+18,5%) si activitatilor de comunicatii (+9,4%).
 
In functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, pe serie ajustata, afacerile din sector au inregistrat cresteri, in termeni nominali, cu 26,4%.
 
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna august 2022 a scazut in termeni nominali comparativ cu luna precedenta cu 0,5%. Acest procent vine ca urmare a declinului cifrei de afaceri din:
 
- activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe (-4,3%)
 
- activitatile de comunicatii (-2,5%)
 
- serviciile furnizate in principal intreprinderilor (-2,2%)
 
- activitatile de transporturi (-0,6%)
 
De asemenea, activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei au afisat cresteri de 6%, potrivit INS.
 
In luna august 2022, pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucrate si de sezonalitate, cifra de afaceri din serviciile de piata pentru intreprinderi a crescut comparativ cu luna precedenta. Cresterea afisata a fost de 1,1%.
 
De asemenea, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor in luna august 2022 a prezentat cresteri fata de luna august 2021. Aceasta a crescut cu 30% datorita avansului cifrei de afaceri din:
 
- activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+44,0%)
 
- serviciile furnizate in principal intreprinderilor (+37,1%)
 
- activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe (+34,1%)
 
- activitatile de transporturi (+23,6%) 
 
- activitatile de comunicatii (+5,9%)
 
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2022 a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 27,9%, comparativ cu luna august 2021.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: cifra de afacericresteriinsintreprinderiservicii de piata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Prada inregistreaza cresteri in fata rivalilor

de Bianca Tila
25 Apr 2024
Prada, compania italiana de moda, a sfidat o incetinire in sectorul de lux in T1. Compania a raportat o cerere in plina expansiune pentru brandul sau...

Crowdfunding. Ce inseamna, platforme din Romania si cum functioneaza o campanie de crowdfunding

de Bianca Tila
03 Ian 2024
Daca esti la inceput de drum in antreprenoriat cu siguranta te-ai intrebat ce alte posibilitati de finantare ai la indemana pentru a-ti dezvolta...

Piata jucariilor inregistreaza cresteri la un nivel record

de Bianca Tila
31 Mai 2023
Cifra de afaceri pe piata jucariilor din Romania va atinge un nivel record de peste 1,7 miliarde de lei in 2022, dupa ce in 2021 a afisat 1,5...

Cifra de afaceri din industrie a crescut in T1 2023

de Bianca Tila
17 Mai 2023
Cifra de afaceri din industrie pe total a inregistrat cresteri de 5,5% in termeni nominali, in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2023, fata de perioada...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]