Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Citu arata de ce investitorii au ocolit Romania

de Florin Amariei 22 Iul. 2021 1095
4.5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Florin Citu, premier, arata intr-un scurt discurs de ce investitorii au ocolit pana acum Romania si ce planuri are el pentru atragerea lor.

Premierul pare sa insinueze ideea ca este singurul care duce tot efortul cu privire la atragerea investitorilor, dar iata, totusi, ce a declarat el. 
 
"Ne batem la nivel global pentru investitii, vrem mai mult capital in Romania, vrem mai multe investitii in Romania, pe langa aceste fonduri europene si PNRR, si bani investiti de la buget, si pentru asta facem cateva lucruri. Ne uitam la ce a fost prost facut pana acum, de ce nu au venit investitorii in Romania pana astazi si au ocolit investitorii Romania. Este adevarat ca legislatia din Romania nu a fost... nu as spune prietenoasa, dar nu a fost la fel de clara, a fost usor interpretabila si lucram la aceasta legislatie, inclusiv la legislatia achizitiilor publice, este parte din pachetul de reforme pe care l-am anuntat. Si eu ma uit la indicatorii globali de competitivitate pentru Romania, este lucrul cel mai simplu de unde ne putem lua idei pentru a reforma economia si acolo Romania, daca ne uitam, sta cel mai prost la autorizarea investitiilor si la avizarea investitiilor, acolo poti sa ajungi dupa ce ai facut o investitie in Romania, iti deschizi o firma in trei zile, patru zile, dar ca sa ii dai drumul investitiei poate sa dureze pana la un an, un an si jumatate. Vom reduce toate aceste termene prin legislatie”, a explicat Citu, joi, in interventia sa la evenimentul ”Grand Matinal Digital”, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza in Romania.
 
Premierul a mentionat ca nu doreste sa introduca taxe noi in Romania sau sa le creasca pe cele existente. 
 
"Nu vreau sa introducem in Romania taxe noi, nu vrem sa crestem taxele pe care le avem, singura paranteza este daca dinspre Comisia Europeana vin decizii in ceea ce priveste taxa pentru poluare, acolo putem sa discutam, prin directive. Dar in rest, acest Guvern nu va incerca sa creasca veniturile prin penalizarea investitorilor si a cetatenilor din sectorul privat. Vom creste veniturile la buget prin conformare voluntara", a precizat premierul.

Citu, investitiile si anul 2028

Premierul este increzator in capacitatea sa de a rezista in functie si anunta ca "trecem la un mod de dezvoltare economica in care locurile de munca, de exemplu, sunt bine platite, atractivitatea Romaniei nu o sa mai fie cu locuri de munca ieftine pentru tipuri de munca care nu aveau valoare adaugata mare".
 
El a mentionat ca doreste sa investeasca anual in economie de la buget 13 miliarde de euro. 
 
"Romania in perioada urmatoare are o sansa unica, sunt cei 76,2 miliarde de euro care se impart in 29,2 miliarde euro din PNRR si restul din fonduri europene. In acelasi timp este si un angajament ferm al acestui Guvern si ma asigur prin PNRR ca va fi si in viitor de a investi cel putin 13 miliarde de euro anual de la buget investitii in economie. Asta inseamna, daca ne uitam la nivelul anului 2028, peste 150 de miliarde de euro investiti in economie. Si vreau sa ne uitam la aceasta cifra prin filtrul a ceea ce inseamna PIB in Romania astazi, un PIB de 200 de miliarde de euro. Vom investi in Romania in perioada urmatoare o valoare aproape de PIB-ul Romaniei de astazi”, a explicat Florin Citu.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: cituinvestitoriromania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Crowdfunding. Ce inseamna, platforme din Romania si cum functioneaza o campanie de crowdfunding

de Bianca Tila
03 Ian 2024
Daca esti la inceput de drum in antreprenoriat cu siguranta te-ai intrebat ce alte posibilitati de finantare ai la indemana pentru a-ti dezvolta...

Deficitul balantei comerciale a Romaniei s-a redus cu 17%

de Bianca Tila
11 Sep 2023
In primele sapte luni ale anului in curs, deficitul balantei comerciale a fost de 15,604 miliarde de euro, mai mic cu 3,201 miliarde de euro,...

Numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania creste

de Bianca Tila
14 Iun 2023
In primele patru luni ale anului, numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania a crescut cu 4,6%, comparativ cu perioada similara din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]