Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CNIPMMR: Beneficiarii Masurilor 1 si 2 nu vor mai da banii inapoi

de Idei de afaceri 22 Mar. 2022 1271
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Presedintele CNIPMMR confirma ca beneficiarii Masurilor 1 si 2 nu vor mai da banii inapoi. Iata de ce!

Antreprenorii care au aplicat pe Masurile 1 si 2 (Capital de lucru) nu vor mai fi nevoiti sa restituie banii la stat chiar daca au depasit perioadele de raportare, o astfel de prevedere fiind inclusa intr-o lege care se afla la Camera Deputatilor, a anuntat intr-o conferinta de presa presedintele Consiliului National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu.
 
"Avem o veste foarte buna pentru antreprenorii care au aplicat pe Masura 1 si Masura 2. Multi dintre ei trebuiau sa dea banii inapoi, respectiv aproximativ 5.000 de firme pe Masura 1 si estimam un numar similar si pe Masura 2. In Camera Deputatilor este acum o lege care ii repune in drepturi pe cei care au depasit acele perioade de raportare, asa incat oamenii sa nu mai fie nevoiti sa dea banii inapoi. Legea a trecut, saptamana trecuta, de Senat si a intrat ieri (luni, 21 martie 2022, n.r.) in Camera Deputatilor. Este una dintre legile cerute de noi si sustinute ca masura, astfel incat oamenii sa nu fie nevoiti sa dea banii inapoi", a spus Jianu.
 
In acelasi timp, seful CNIPMMR a facut referire la Masura 4.1.1 pentru care s-a obtinut din partea premierului Nicolae Ciuca promisiunea publicarii Ghidului necesar, precum si a unui tutorial de utilizare a platformei dedicate.
 
"Al doilea anunt pe care vreau sa-l fac este legat de Masura 4.1.1. Am avut de dimineata o convorbire telefonica cu prim-ministrul Romaniei care mi-a spus faptul ca s-a asigurat ca astazi se va publica Ghidul pe aceasta masura, se va publica si platforma. 
 
Una dintre problemele mentionate in aceste zile a fost faptul ca oamenii nu stiau cum arata platforma si ca aveau nevoie de o perioada de testare a acesteia. Se va publica si un tutorial de aplicare a acestei platforme. Vreau sa anunt intreprinzatorii asupra faptului ca nu s-a schimbat nimic din planul de afaceri, din grila de aplicare a Masurii 4.1.1. Singurul lucru care s-a schimbat e ca la punctaje egale se va face o medie ponderata din trei elemente: productivitatea muncii, ponderea echipamentelor si a utilajelor in grantul total si numarul locurilor de munca. Fiecare dintre aceste trei criterii va conta in proportie de aproximativ 33% dand astfel sanse egale intreprinzatorilor. De altfel, mandatul nostru de reprezentare a fost votat in Biroul Permanent al Consiliului. E o chestiune pe care nu o sustinem de pe o zi pe alta, ci de patru luni", a mentionat Florin Jianu.
 
In toamna anului trecut, presedintele CNIPMMR afirma ca valoarea maxima de un milion de euro a ajutorului de stat care poate fi solicitat de IMM-uri in cadrul Masurii 4.1.1 - "Investitii in activitati productive" ar trebui diminuata pana la 200.000 de euro, pentru ca astfel numarul IMM-urilor care pot primi sprijin sa creasca de la 358 la 1.792.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: cnipmmrbeneficiarimasura 1masura 2bani inapoi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

CNIPMMR a cerut un nou Start-Up Nation

de Florin Amariei
21 Mai 2021
Intalnirea dintre IMM-uri si Guvern cu privire la PNRR a culminat cu solicitarea unui nou fond Start-Up Nation. "Am cerut sa existe din nou...

CNIPMMR: Suntem de acord cu cresterea salariului minim

de Florin Amariei
23 Nov 2020
Presedintele CNIPMMR spune ca membrii organizatiei pe care o conduce sunt de acord cu cresterea salariului minim, insa numai atat cat sa acopere rata...

CNIPMMR acuza ca bancile fac toate regulile in IMM Invest

de Florin Amariei
30 Iun 2020
CNIPMMR prin vocea lui Florin Jianu acuza ca bancile fac toate regulile in IMM Invest si acord banii dupa propriile criterii, avand in vedere ca...

CNIPMMR: Avem programul de relansare economica a Romaniei

de Florin Amariei
09 Apr 2020
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a publicat programul de relansare economica a Romaniei. iata...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]