Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CNIPMMR: Suntem de acord cu cresterea salariului minim

de Florin Amariei 23 Nov. 2020 1492
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Presedintele CNIPMMR spune ca membrii organizatiei pe care o conduce sunt de acord cu cresterea salariului minim, insa numai atat cat sa acopere rata inflatiei.

Presedintele CNIPMMR a participat luni la o conferinta de presa organizata de Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei.
 
"Maine dimineata (marti, n.r.) avem o intalnire a Consiliului National tripartit la nivelul Guvernului cu presedintii patronatelor si sindicatelor. Se discuta. Nu s-a luat nicio decizie in acest sens", a spus Florin Jianu, intrebat daca este un moment prielnic dat fiind contextul actual sanitar, in conditiile in care va fi luata o astfel de decizie din partea Guvernului.
 
Acesta a subliniat ca este normal sa fie de acord cu o crestere care sa acopere "o eventuala pierdere de putere de cumparare din partea angajatilor".
 
"Vineri am avut Conventia Nationala (Conventia Nationala a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania) si am un mandat din partea colegilor mei, iar mandatul e acela sa fim de acord cu o crestere care sa acopere rata inflatiei, adica 2,2%. Este normal sa fim de acord cu acest lucru pentru a acoperi o eventuala pierdere de putere de cumparare din partea angajatilor. Nu putem fi de acord cu o crestere asa cum este ea propusa de catre sindicate pentru ca, in acest moment, economia Romaniei nu are capacitatea sa plateasca noi cresteri de salarii. Cresterea salariului minim are consecinte si asupra celorlalte salarii pentru ca o grila salariala intr-o companie, intr-o institutie publica a statului se bazeaza pe salariul minim, asa incat noi trebuie sa privim in ansamblu felul in care este crescut acest salariu minim. In egala masura, salariul minim are impact si asupra amenzilor. De exemplu, toate se raporteaza la salariul minim pe economie. Inca o data, insa, nu este nicio decizie luata. Se va discuta. Guvernul nu a exprimat un punct de vedere in acest sens.", a mai spus Jianu.
 
Presedintele CNIPMMR a subliniat ca este nevoie de un mecanism de stabilire a salariului minim pe economie, care sa fie corelat cu inflatia, productivitatea muncii, evolutia economica.
 
"De mult prea mult timp nu avem un mecanism de stabilire a acestui salariu minim pe economie. El este supus arbitrariului. Vine un Guvern si spune: Eu il vad in felul acesta. Vine un Guvern si are un alt tip de gandire. El, insa, trebuie sa mearga pe tot ceea ce inseamna acoperirea inflatiei, pe ceea ce inseamna productivitatea muncii, pe ceea ce inseamna cresterea sau descresterea economica pentru ca nu poti sa te comporti la fel cand ai descrestere economica sau cand esti intr-o criza. Si trebuie sa existe formule matematice. Guvernul a venit anul trecut pentru prima oara si a prezentat un tip de modelare, care nu a prezentat insa o perspectiva. Eu mai degraba as pune accentul pe un dialog consistent care sa dea o perspectiva Romanie: hai sa vedem pe urmatorii zece ani pentru ca, in felul asta, creezi stabilitate si predictibilitate mediului de afaceri. Nu te apuci de azi si il anunti pentru aplicarea din ianuarie. Ganditi-va ca planurile, strategiile sunt facute deja pentru cinci ani, zece ani de zile - si nu poti sa anunti de azi pe maine aplicati un alt salariu", a mai spus Florin Jianu.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: cnipmmrcresteresalariu minim

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Industria bauturilor spirtoase solicita cresterea treptata a accizei

de Bianca Tila
21 Oct 2024
Producatorii si importatorii de bauturi spirtoase din tara solicita adoptarea unui calendar de crestere graduala a accizei pentru alcool, care sa...

Managerii estimeaza o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul

de Bianca Tila
28 Aug 2024
Managerii romani estimeaza o crestere moderata a activitatii in constructii, comertul cu amanuntul si servicii, dar si o crestere a preturilor in...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai semnificativa crestere a datoriei in 2023

de Bianca Tila
22 Apr 2024
Deficitul guvernamental in UE a crescut anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Romania se numara printre tarile...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]