Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Colaborarea cu Turcia nu trebuie intrerupta. Ce se poate face

de Florin Amariei 28 Ian. 2021 1344
3.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Modificarea Codului fiscal face imposibila colaborarea cu Turcia pentru unele afaceri, insa aceasta nu trebuie intrerupta. Iata ce se poate face!

Conform noutatilor valabile in acest moment, cheltuielile cu marfa si serviciile achizitionate din Turcia nu mai sunt deductibile pentru firmele din Romania. Acest lucru inseamna ca entitatile dn tara noastra vor plati mai mult impozit pe profit daca au relatii comerciale cu aceasta tara.
 
Legea nr. 296/2020 a transformat relatiile economice romano-turce, iar cei mai afectati sunt antreprenorii care depindeau de de schimbul de marfuri dintre cele doua tari.
 
Actul mentionat a stabilit ca toate heltuielile efectuate ca urmare a unor tranzactii cu persoane juridice situate in jurisdictii necooperante in scop fiscal sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit. 
 
Ministrul Finantelor, Alexandru Nazare, a spus ca este constient de situatie si a inteles ca "situatia curenta genereaza pierderi economice insemnate pentru Romania".
 
"Lucram la o solutie legislativa de remediere in regim de urgenta, care sa nu afecteze tranzactiile comerciale dintre cele doua tari si nici potentialele investitii", a precizat Alexandru Nazare, ministrul Finantelor.
 
Ministrul roman de finante a declarat ca va continua sa sprijine investitiile straine in tara noastra, inclusiv cele care provin din Turcia, subliniind in acelasi timp importanta parteneriatului economic romano-turc.
 

De ce nu trebuie intrerupta colaborarea cu Turcia

 
Ddesi blocajul fiscal creeaza deja probleme pentru mai mult afaceri, exista solutii! Chiar daca politicienii au adoptat modificarile fara niciun fel de avertizare si fara o campanie de informare clara, avem la indemana mai multe modalitati prin care putem continua.
 
Portal Codul fiscal este instrumentul de lucru pe care comunitatea contabililor din Romania il considera, fara rezerve, cea mai buna sursa de solutii pentru probleme de natura fiscala: taxe, impozite, contributii, dividende, TVA, cheltuieli deductibile, monografii contabile, salarizare, drepturi de autor, venituri independente, tichete cadou etc.
 
Portal Codul fiscal este locul unde sunt prezentate si solutionate impecabil peste 60.000 de probleme concrete intalnite in practica de contabili, in special probleme generate de Codul fiscal! Si zilnic se adauga noi spete primite de la contabilii din toata tara! 47 de specialisti cu o vasta experienta practica in domeniul fiscal-contabil gestioneaza acest Portal si sunt in masura sa va ofere rapid solutiile dorite.
 
Ai la dispozitie consultanta telefonica si chiar consultanta prin WhatsApp! Aceasta, in calitate de abonat, este complet gratuita! Nu se plateste nimic in plus!
 
Codul fiscal se modifica periodic, iar asta inseamna automat o serie de neclaritati si de nelamuriri. Dvs. insa, avand acces la www.PortalCodulfiscal.ro, puteti limpezi pe loc orice asemenea nelamurire. E suficient sa intrati in Portal, sa puneti intrebarea dorita si veti primi cu promptitudine raspunsul – profesionist, complet si clar pana la ultima virgula.

 
47 de experti sunt la dispozitia dvs. 24 de ore din 24, 7 zile din 7, 365 de zile pe an! Aveti astfel garantia ca, ori de cate ori intampinati dificultati, obtineti rapid solutia optima pentru problema dvs. specifica. Puteti adresa un numar de 8 intrebari in scris pe perioada de 3 luni a abonamentului.
 
Si, nu uitati: anumite lucruri se discuta mai bine la telefon!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: colaborare turciamarfa si servicii turciadeductibileromania turcia codul fiscal

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]