Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana nu mai recunoaste piata de capital din Elvetia

de Florin Amariei 28 Iun. 2019 2288
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisia Europeana a refuzat sa prelungeasca acordul de recunoastere a pietei de capital din Elvetia, dupa ce acestia au anuntat ca vor lua masuri de retorsiune.

De la 1 iulie, Comisia Europeana interzice bancilor si brokerilor din Uniunea Europeana sa tranzactioneze direct actiuni pe bursele din Elvetia.
 
Elvetia va interzice la randul ei, de la 1 iulie, ca bursele europene sa ofere sau sa faciliteze tranzactionarea anumitor titluri financiare ale companiilor inregistrate in Elvetia.
 
”Departamentul Financiar Federal Elvetian...activeaza masura de a proteja infrastructura pietei de capital elvetiene. Aceasta activare are loc deoarece Comisia Europeana nu a prelungit echivalarea pietei de capital”, a anuntat departamentul intr-un comunicat.
 
Ministrul elvetian de Externe Ignazio Cassis a afirmat joi ca Elvetia spera ca batalia cu UE referitoare la accesul pe piata de capital va fi de scurta durata, in conditiile in care ambele parti incearca sa ajunga la un acord referitor la proiectul de tratat al parteneriatului.
 
Comisia a interzis bancilor si brokerilor din UE sa tranzactioneze actiuni direct pe bursele elvetiene frustrata fiind de taraganarea de catre Elvetia a semnarii pactului negociat in ultimii patru ani si jumatate.
 
Elvetia va lua o masura similara, cu exceptia actiunilor care sunt listate atat in Elvetia cat si in Uniuneaa Europeana.
 
”Speram ca este numai o solutie temporara. In UE exista sentimentul ca noi tragem de timp. Nu tragem de timp, avem nevoie de timp pentru ca avem o structura politica diferita si nu putem decide in guvern”, a explicat Ignazio Cassis intr-un interviu la postul SRF.
 
Cassis s-a referit la sistemul elvetian al realizarii unui consens intre politiceni, sindicate, organizatii industriale si alti decidenti, intr-un sistem al democratiei directe in care alegatorii au ultimul cuvand in toate chestiunile importante.
 
Potrivit tratatului, Elvetia va adopta toate modificarile care au loc pe piata unica a UE, va crea o platforma mai eficienta pentru rezolvarea disputelor si va deschide calea unor noi acorduri comerciale, cum ar fi o uniune a electricitatii.
 
In Elvetia vor avea loc alegeri parlamentare in octombrie, asa ca tratatul s-a blocat in politica, precizeaza News.ro.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: comisia europeanaelvetiapiata de capitalretorsiune

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

De ce Elvetia cheltuie pentru a slabi francul

de Florin Amariei
23 Mar 2021
Banca Nationala a Elvetiei cheltuie sume uriase pentru a slabi francul. Iata de ce! Interventiile Bancii Nationale a Elvetiei pe pietele valutare...

Comisia Europeana planuieste consolidarea monedei euro

de Florin Amariei
20 Ian 2021
Comisia Europeana (CE) planuieste consolidarea monedei euro, astfel incat competitia cu dolarul sa devina si mai acerba. Asta, bineinteles, va ajuta...

Credit Suisse, acuzata de Elvetia de spalare de bani

de Florin Amariei
18 Dec 2020
Elvetia acuza grupul bancar Credit Suisse de spalare de bani pentru o retea de traficanti din Bulgaria. "Credit Suisse este acuzata ca a...

Aprobat! Comisia Europeana, unda verde pentru cele 935 milioane euro acordate IMM-urilor romanesti

de Florin Amariei
27 Aug 2020
Comisia Europeana a anuntat joi ca a aprobat schema de ajutor de stat in valoare de 4,521 miliarde de lei (935 milioane de euro) introdusa de Romania...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]