Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana planuieste consolidarea monedei euro

de Florin Amariei 20 Ian. 2021 1186
4.9 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisia Europeana (CE) planuieste consolidarea monedei euro, astfel incat competitia cu dolarul sa devina si mai acerba. Asta, bineinteles, va ajuta si afacerile din spatiul comunitar.

Scopul strategiei este consolidarea capacitatii Europei de a juca un rol primordial in guvernanta economica mondiala, protejand totodata Uniunea Europeana impotriva practicilor neloiale si abuzive. Aceasta merge mana in mana cu angajamentul asumat de UE fata de o economie globala mai rezilienta si mai deschisa, fata de buna functionare a pietelor financiare internationale si fata de sistemul multilateral bazat pe norme. Aceasta strategie este in concordanta cu proiectul ambitios al presedintei von der Leyen de a avea o Comisie geopolitica si vine in urma Comunicarii Comisiei din mai 2020 intitulata "Acum este momentul Europei: sa reparam prejudiciile aduse de criza si sa pregatim viitorul pentru noua generatie".
 
Aceasta abordare propusa se bazeaza pe trei piloni, care se consolideaza reciproc: consolidarea rolului international al monedei euro, dezvoltarea in continuare a infrastructurilor pietei financiare a UE si imbunatatirea rezilientei acestora, inclusiv in ceea ce priveste aplicarea extrateritoriala a sanctiunilor de catre tarile terte, si promovarea in continuare a punerii in aplicare si a executarii uniforme a sanctiunilor impuse de UE.
 
Consolidarea rolului international al monedei euro se va realiza prin initierea unor dialoguri cu tarile terte partenere vizand promovarea utilizarii monedei euro, prin sprijinirea dezvoltarii unor instrumente si a unor indici de referinta exprimati in euro si prin promovarea statutului acesteia ca moneda internationala de referinta in sectoarele energiei si produselor de baza, inclusiv pentru purtatorii de energie emergenti, cum ar fi hidrogenul.
 
Emiterea de obligatiuni de inalta calitate exprimate in euro in cadrul NextGenerationEU va conferi pietelor de capital ale UE si mai multa profunzime si lichiditate in urmatorii ani, care vor deveni astfel, alaturi de moneda euro, mai atractive pentru investitori. Promovarea finantarii durabile reprezinta, de asemenea, o oportunitate de a transforma pietele financiare ale UE intr-o platforma globala de "finantare verde", consolidand statutul monedei euro ca moneda implicita pentru produsele financiare durabile.
 
In acest context, Comisia va depune eforturi pentru a promova utilizarea obligatiunilor ecologice ca instrumente de finantare a investitiilor in domeniul energiei.
 
Ramane de vazut care va fi planul final, insa determinarea autoritatilor europene este evidenta.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: comisia europeanaconsolidaremoneda euro

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]