Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companii care primesc ajutor de stat la final de 2018

de Florin Amariei 11 Dec. 2018 3964
4 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mai multe companii care activeaza pe piata din Romania au primit ajutor de stat din partea Guvernului. Iata cati bani au primit si cine sunt acestea.

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, a semnat, luni, inca 5 noi acorduri de finantare acordate in baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor majore (807/2014).
 
Printre beneficiarii celor cinci noi acorduri de finantare se numara Automobile Dacia SA. Proiectul de investitii vizeaza extinderea capacitatii de productie vehicule a Automobile Dacia SA, in vederea cresterii productiei, pentru a raspunde cererii in crestere a pietei de autovehicule, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 115,8 milioane de lei. 
 
Alt beneficiar este Swoboda Sibiu SRL. Proiectul de investitii vizeaza extinderea capacitatii de productie pentru senzori in industria auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 17 milioane de lei.
 
Lista continua cu Sogefi Suspensions Eastern Europe SRL.  Proiectul de investitii vizeaza infiintarea unei fabrici pentru producerea de componente pentru sistemul de suspensii auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 104 milioane de lei.
 
Urmeaza Omnia Europe SA, pentru care proiectul vizeaza investitia de tip greenfield pentru productia de amidon, maltodextrina, gluten, gluten furajer si germeni de porumb, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 80,5 milioane de lei.
 
A cincea firma este Martur Automotive Seating and Interiors SRL.  Proiectul vizeaza extinderea capacitatii unitatii, in vederea fabricarii de componente scaune auto si scaune auto asamblate, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 41,3 milioane de lei.
 
"Proiectele de mare anvergura vor genera peste 3.200 de locuri de munca, iar valoarea contributiei la bugetul de stat va depasi 933 de milioane de lei. Le urez succes tuturor investitorilor in implementarea si finalizarea proiectelor", a declarat Eugen Teodorovici.
 
Conform Ministerului Finantelor Publice, proiectele aprobate vor crea 1.272 de noi locuri de munca, au o valoare totala de un miliard de lei, iar ajutorul de stat pentru finantarea acestora este de 358,6 milioane de lei. 
 
Aceste proiecte vor contribui cu 418,1 milioane de lei la dezvoltarea regionala, prin taxele si impozitele suplimentare platite.
 
Pentru a facilita accesul la finantare al unui numar cat mai mare de investitori, MFP a suplimentat cu peste un miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat, in cadrul celei de a doua rectificari bugetare din acest an. 
 
Astfel, bugetul total in 2018 alocat schemei de ajutor de stat instituita prin H.G. nr.807/2014 a depasit 1,6 miliarde de lei.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: ajutor de stat afaceribani de la stat pentru daciaajutor de stat 2018eugen teodorovici

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 6 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]