Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile romanesti au efectuat tranzactii de schimb valutar de peste 1,19 miliarde de euro

de Bianca Tila 18 Nov. 2024 5
Companiile romanesti au efectuat tranzactii de schimb valutar de peste 1,19 miliarde de euro
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In primele zece luni ale acestui an, valoarea totala a tranzactiilor de schimb valutar efectuate de catre companiile romanesti pe una dintre platformele de profil a depasit 1,19 miliarde de euro.

Comparativ cu intervalul similar din 2023, valoarea tranzactiilor a crescut cu 94%.
 
Tranzactiile forward au avut o valoare medie de 231.000 euro pentru clientii sai din Romania. Asadar, tara noastra s-a pozitionat pe locul al doilea intre cele zece piete europene ale iBanFirst. Media la nivel de grup se situeaza la 196.000 de euro.
 
iBanFirst este unul dintre liderii europeni in schimb valutar si plati internationale pentru companii.
 
Pana la sfarsitul lunii octombrie 2024, companiile romanesti au realizat tranzactii forward in valoare totala de 125 milioane de euro, in crestere cu 69% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rata de crestere globala a grupului a fost de 27%, cu un volum total al tranzactiilor forward de 1,67 miliarde de euro.
 
Valoarea totala a tranzactiilor de schimb valutar de catre companiile romanesti pe platforma iBanFirst a inregistrat cresteri de 94%, de la un an la altul, de la 615 milioane de euro la peste 1,19 miliarde de euro.
 
"Intr-un context economic marcat de cresterea activitatilor de import-export si extinderea operatiunilor transfrontaliere, companiile romanesti apeleaza la solutiile fintech intr-un ritm accelerat, depasind astfel multi dintre omologii lor din Europa de Vest. 
 
Cu o rata de adoptie de 35%, piata fintech din Romania a intrat in faza de early majority, fapt ce demonstreaza maturizarea sectorului si confirma increderea crescuta a companiilor locale in solutiile financiare digitale. 

Fintech-urile s-au dovedit fiabile, reusind sa castige adepti inclusiv in randul companiilor mai reticente, oferind acestora beneficii precum acces rapid la pietele globale, reducerea costurilor de tranzactionare si eficientizarea operatiunilor zilnice", se precizeaza intr-un comunicat de presa al companiei.
 
In principal, companiile romanesti care folosesc platforma tranzactioneaza dolarul american si euro pentru platile internationale, dar si alte monede regionale, precum leva bulgara si valute exotice, precum yuanul chinezesc si randul sud-african.
 
Principalele destinatii pentru platile internationale includ Germania, Italia si China, in timp ce Franta, Ungaria si Polonia sunt printre sursele majore de incasari.
 
Germania ramane cel mai mare partener comercial al Romaniei, atat la capitolul importuri, cat si la exporturi.
 
China si Turcia joaca un rol important in segmentul de importuri, conform celor mai recente date ale Institutului National de Statistica.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: insibanfirstcompanii romanestitranzactiischimb valutar

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a crescut cu 8,1%

de Bianca Tila
07 Oct 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat cresteri, in perioada 1 ianuarie - 31 august 2024, fata de aceeasi perioada a anului trecut,...

INS: Comertul cu autovehicule afiseaza cresteri

de Bianca Tila
21 Aug 2024
Afacerile rezultate din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor au crescut cu 1,8%, ca...

Numarul insolventelor creste

de Bianca Tila
05 Iun 2024
Numarul societatilor comerciale si al persoanelor fizice autorizate intrate in insolventa in primele patru luni din 2024 a fost de 2.526, in crestere...

Crowdfunding. Ce inseamna, platforme din Romania si cum functioneaza o campanie de crowdfunding

de Bianca Tila
08 Iul 2024
Daca esti la inceput de drum in antreprenoriat cu siguranta te-ai intrebat ce alte posibilitati de finantare ai la indemana pentru a-ti dezvolta...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]