Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile se asteapta ca bugetul pentru investitii in securitatea cibernetica sa creasca in 2025

de Bianca Tila 14 Oct. 2024 16
Companiile se asteapta ca bugetul pentru investitii in securitatea cibernetica sa creasca in 2025
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Peste trei sferturi (77%) dintre companiile respondente la un sondaj de PwC la nivel global se asteapta ca bugetul lor pentru investitii in securitatea cibernetica sa creasca in urmatorul an.

Companiile se asteapta la aceasta crestere din cauza extinderii vulnerabilitatii din utilizarea inteligentei artificiale generative si a tehnologiei cloud si a Internet of Things (dispozitivelor conectate).
 
Aproximativ o treime (30%) dintre organizatii se asteptau ca bugetele sa inregistreze cresteri cu 6-10% anul viitor, in timp ce o cincime (19%) estimeaza o majorare cu 11% sau mai mult.
 
"Desi exista asteptarea ca bugetele sa creasca, studiul confirma o situatie cunoscuta - de multe ori, comunicarea dintre ofiterii de securitate informatica si directorii generali ai societatilor unde acestia lucreaza continua sa fie dificila acolo unde prioritatile cibernetice nu sunt discutate in termeni de cost, oportunitate si risc. 
 
Rezultatele sondajului din acest an evidentiaza, de exemplu, ca exista diferente semnificative in perceptia celor doua functii asupra capacitatii companiilor lor de a se conforma reglementarilor in zona de securitate informatica. Ofiterii de securitate informatica sunt in prima linie. 

Raspunsurile lor sunt mai putin optimiste decat raspunsurile directorilor generali in ceea ce priveste capacitatea organizatiilor lor de a respecta cerintele de conformitate privind inteligenta artificiala, rezilienta si infrastructura critica", a declarat Mircea Bozga, partener, in cadrul PwC Romania, citat intr-un comunicat al companiei.
 
In acest caz, firmele intervievate considera ca investitiile in securitatea cibernetica reprezinta un factor cheie de diferentiere in vederea obtinerii unui avantaj competitiv. In plus, 57% mentioneaza de increderea clientilor, in timp ce 49% spun despre integritatea si loialitatea brandului ca fiind principalii factori determinanti pentru astfel de investitii.
 
Reglementarile privind securitatea cibernetica sunt un motor al investitiilor. Firmele in proportie de 96% au raportat ca astfel de reglementari le-au crescut bugetele de investitii in ultimele 12 luni.
 
In ceea ce priveste atacurile cibernetice, primele patru considerate cele mai ingrijoratoare sunt:
 
- amenintarile legate de cloud
- hacking si scurgere de informatii
- bresele tertilor
- atacurile asupra dispozitivelor conectate
 
In ultimele 12 luni, 78% dintre companii spun ca au crescut investitiile in GenAI ca raspuns la problemele de securitate cibernetica cu care se confrunta. Totodata, 72% au majorat investitiile in gestionarea riscurilor de guvernanta AI.
 
Valorificarea GenAI a devenit esentiala pentru strategiile de rezilienta cibernetica.Totusi, organizatiile se confrunta cu mai multe provocari atunci cand incorporeaza aceasta tehnologie. De cele mai multe ori, problemele provin din cauza sistemelor/proceselor existente in companie (39%) si din lipsa unor politici interne standard care sa reglementeze utilizarea acestuia (37%), conform sursei citate.
 
PwC 2025 Global Digital Trust Insights este un sondaj realizat in perioada mai - iulie 2024 in randul a peste 4.000 de executivi din domeniul afacerilor si tehnologiei din 77 de tari si teritorii.
 
PwC este o retea de firme prezenta in 151 de tari cu mai mult de 360.000 de profeionisti. Acestia ofera servicii in domeniului auditului, consultantei fiscale si consultantei pentru afaceri.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: securitate ciberneticapwc 2025investitiiatacuri cibernetice

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Enel pregateste investitii de peste 1 miliard de dolari

de Bianca Tila
23 Mai 2023
Compania italiana Enel a anuntat ca va investi peste 1 miliard de dolari intr-o fabrica de celule si panouri solare din Oklahoma. Compania incearca...

Investitiile nete in economia Romaniei au crescut

de Bianca Tila
10 Mar 2023
Investitiile nete realizate in economia tarii au insumat aproximativ 151 miliarde de lei, in cursul anului trecut. Acest rezultat este in crestere cu...

Economia Romaniei creste. Investitiile nete au urcat cu 13,3% in T3

de Bianca Tila
09 Dec 2022
In acest an, investitiile nete realizate in trimestrul III in economia nationala au insumat 39,356 miliarde de lei. Rezultatul a urcat cu 13,3% fata...

Tesla: Planul de investitii s-a majorat cu 1 miliard de dolari

de Bianca Tila
26 Iul 2022
Planul de cheltuieli de capital s-a majorat cu 1 miliard de dolari, conform unui document depus luni de producatorul de automobile electrice la...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]