Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consilier BNR: Ne apropiem de o recesiune precum cea din 2008

de Florin Amariei 31 Oct. 2019 2421
4.5 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Analizele facute in ultima vreme indica faptul ca ne apropiem de o recesiune precum cea din 2008, spune Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

In prezent, avem cea mai lunga perioada de expansiune expansiune economica din istoria Statelor Unite al Americii, de 122 de luni, iar ciclul creditului de 6-7 ani a fost depasit.
 
"Curba randamentelor e inversata. De cate ori s-a inversat din 61 incoace, de atatea ori a aparut o recesiune. Dupa inversare a mai durat maxim 22 de luni pana la recesiune", arata Croitoru.
 
Astfel, piata cere dobanzi mai mari pentru titlurile de stat pe termen scurt decat pentru cele pe termen lung, desi in mod firesc imprumuturile pe termen lung ar trebui sa aiba randamente mai mari.
 
"Va fi o recesiune similara cu cea din 2008, una anormala", spune Croitoru.
 
Peste doua treimi dintre americani se pregatesc pentru o posibila recesiune, potrivit unui sondaj realizat de firma de sondaje YouGov in numele site-ului pentru finante personale Bankrate.com, a transmis MarketWatch, conform News.ro.
 
Circa 69% dintre participantii la sondaj au spus ca iau masuri pentru a-si proteja finantele inaintea unei posibile incetiniri a economiei, dintre care 44% au afirmat ca vor cheltui mai putini bani. Aproximativ 10%, intre care si absolventi de colegiu, cauta locuri de munca mai stabile.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bnrrecesiune2008ne apropiem de recesiune

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

BNR: Deficitul de cont curent s-a majorat

de Bianca Tila
13 Ian 2023
Contul curent al balantei de plati a afisat un deficit de 25,340 miliarde de euro in perioada ianuarie - noiembrie 2022. Rezultatul este in crestere...

Vicepresedintele BNR explica sistemul SWIFT pe intelesul tuturor

de Idei de afaceri
03 Mar 2022
Leonardo Badea, vicepresedinte BNR, explica in termeni simpli cum functioneaza sistemul SWIFT, cum a aparut si la ce deserveste acesta. "Desi...

Popa, BNR: Inflatia va depasi 10%

de Florin Amariei
10 Feb 2022
Cristian Popa, membru in Consiliul de Administratie al BNR, spune ca inflatia va depasi 10% incepand cu aprilie. Iata de ce! "Am crescut...

BNR, in dezacord cu BCE: Inflatia, in crestere continua

de Florin Amariei
10 Ian 2022
BNR sustine ca rata anuala a inflatiei va continua sa creasca in urmatoarele luni si va depasi valorile prognozate, in timp ce BCE sustine ca va...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]