Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consiliul Concurentei investigheaza Apple

de Bianca Tila 19 Oct. 2023 35
Consiliul Concurentei investigheaza Apple
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie cu privire la o posibila incalcare a regulilor de concurenta de catre companiile Apple Inc. si Apple Distribution International Limited pe piata publicitatii prin aplicatii pe dispozitive mobile iOS.

Concurenta sustine ca Apple si-ar fi dezvoltat un sistem vertical si inchis. Acesta include diferite niveluri de competente hardware, software si servicii online, care nu permit niciunui alt magazin de distribuire de aplicatii sa fie instalat pe dispozitivele sale, exceptand AppStore. 
 
Autoritatea de concurenta are informatii despre Apple, cum ca ar fi abuzat de pozitia sa dominanta pe piata distributiei aplicatiilor pe iOS. Astfel, limiteaza accesul la datele utilizatorilor folosite in scopuri publicitare si favorizeaza propriile servicii tehnologice de afisare a publicitatii oline in aplicatiile compatibile iOS.
 
De asemenea, Consiliul Concurentei are suspiciuni. Prin introducerea politicii ATT, Apple ar fi incurajat utilizatorii sa limiteze accesul altor aplicatii la profilul publicitar IDFA. Acest lucru ar fi condus la o restrangere a concurentei pe piata publicitatii prin aplicatii pe dispozitivele mobile iOS, avand efecte asupra actorilor implicati - agentiilor de publicitate, dezvoltatorilor de aplicatii, prestatorilor de servicii de atribuire sau performanta si consumatorilor finali.
 
Mai multe autoritati de concurenta din Uniunea Europeana (Franta, Italia, Germania, Polonia) deruleaza investigatii asemanatoare. Legislatia nu interzice detinerea unei pozitii dominante, ci utilizarea acesteia in mod anticoncurential.
 
In conditiile in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 100% din cifra de afaceri. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: consiliul concurenteiappleue

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai semnificativa crestere a datoriei in 2023

de Bianca Tila
22 Apr 2024
Deficitul guvernamental in UE a crescut anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Romania se numara printre tarile...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Consiliul Concurentei: Industria Mundum preia Argenta

de Bianca Tila
23 Iun 2023
Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Industria Mundum SRL intentioneaza sa preia compania Argenta SRL, informeaza autoritatea...

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea unor active ale Silnef de catre Silcotub

de Bianca Tila
12 Iun 2023
Consilul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Silcotub SA preia doua centre de colectare a deseurilor industriale reciclabile operate si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]