Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Coronavirus. Japonia, deja in recesiune

de Florin Amariei 18 Mai. 2020 1637
4.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Japonia se afla deja in recesiune, iar analizele arata ca aceasta va fi cea mai drastica scadere economica inregistrata in ultimii 70 de ani. Noul coronavirus si-a facut, din pacate, simtita prezenta.

Datele referitoare la PIB publicate luni scot in evidenta impactul pe scara tot mai larga al epidemiei, exporturile inregistrand cea mai mare scadere de la cutremurul devastator produs in martie 2011, din cauza masurilor de distantare sociala adoptate la nivel global si a perturbarilor aparute in lanturile de aprovizionare, care au afectat livrarile de bunuri japoneze.
 
Analistii au avertizat ca situatia economica se va inrautati in trimestrul al doilea, din cauza scaderii accentuate a consumului, dupa ce guvernul a cerut oamenilor sa stea acasa, iar anumitor firme sa isi opreasca activitatea.
 
”Este aproape sigur ca economia a consemnat un declin si mai accentuat in actualul trimestru. Japonia a intrat in recesiune”, a declarat Yuichi Kodama, economist sef la Meiji Yasuda Research Institute.
 
Japonia, a treia mare economie din lume, a inregistrat in perioada octombrie-decembrie o scadere a PIB de 7,3%, astfel ca dupa doua trimestre consecutive de contractie se poate spune ca are loc o recesiune tehnica. Ultima oara cand Japonia s-a aflat in recesiune a fost in a doua jumatate a anului 2015.
 
Coronavirusul a provocat ravagii in economia mondiala, multe guverne aplicand restrictii pentru distantare sociala, in conditiile in care peste 310.000 de oameni la nivel global au murit din cauza epidemiei.
 
Exporturile japoneze au scazut cu 6% in primul trimestru, cel mai amplu declin consemnat dupa trimestrul aprilie-iunie 2011.
 
Chiar si cele mai mari companii japoneze sunt afectate. Toyota Motor a anuntat ca in luna iunie va reduce productia de vehicule din Japonia cu 122.000 de unitati si ca anticipeza o scadere de 80% a profitului operational din acest an.
 
Analistii intervievati de Reuters anticipeaza ca economia Japoneza se va contracta cu 22% in termeni anual in trimestrul al doilea, ceea ce ar fi un declin record.
 
Starea de urgenta a fost ridicata joi in majoritatea regiunilor din Japonia, dar ramane in vigoare in orase mari, inclusiv in Tokyo.
 
Japonia a raportat pana in prezent 16.337 de cazuri de infectare cu coronavirus si 756 de decese.
 
Guvernul a anuntat deja un program de stimulare record de 1.100 de miliarde de dolari, iar Banca Japoniei a extins stimulentele in aprilie, pentru a doua luna consecutiv.
 
Premierul Abe a promis un al doilea buget suplimentar, in aceasta luna, pentru a finanta noi masuri care sa compenseze impactul economic al epidemiei.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: japoniacrizacoronavirus

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Persoanele fizice si juridice afectate de criza vor putea amana plata ratelor

de Bianca Tila
21 Iun 2022
Persoanele fizice si juridice afectate de criza vor putea amana plata ratelor la credite pe o perioada de pana la noua luni, conform proiectului de...

FMI: Intrarea Rusiei in default nu va mai declansa nicio criza mondiala

de Idei de afaceri
14 Mar 2022
Fondul Monetar International (FMI) sustine ca Rusia nu mai are importanta de altadata in circuitul economic global si intrarea in default nu mai...

Criza economica? Nicidecum. Firmele mari sunt pe profit!

de Florin Amariei
24 Aug 2020
Pandemia a adus criza economica doar pentru cei care au afaceri mici. Firmele mari sunt pe profit si au reusit sa beneficieze de o crestere...

Comisia de Prognoza: Coronavirusul va crea probleme

de Florin Amariei
26 Feb 2020
Comisia Nationala de Prognoza arata ca multiplicarea cazurilor cu coronavirus va crea unele probleme, in sensul ca "cererea globala va fi afectata"...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]