Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Criza economica? Nicidecum. Firmele mari sunt pe profit!

de Florin Amariei 24 Aug. 2020 1900
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pandemia a adus criza economica doar pentru cei care au afaceri mici. Firmele mari sunt pe profit si au reusit sa beneficieze de o crestere neasteptata a afacerilor.

Cei mai importanti 12 multimiliardari de pe Wall Street, printre care fondatorii companiilor Amazon, Microsoft si Facebook - Jeff Bezos, Bill Gates si respectiv Mark Zuckerberg -, au atins pentru prima data in istorie o avere insumata de 13 cifre, altfel spus peste o mie de miliarde de dolari, averile lor cumulate crescand de altfel cu circa 40% de la inceperea pandemiei.
 
"Este vorba pur si simplu de prea multa putere economica si politica in mainile a 12 persoane si reprezinta un record ingrijorator in istoria concentrarii bogatiei si puterii in Statele Unite. Din punctul de vedere al unei societati democratice, reprezinta un grup de 12 oligarhi sau o duzina de despoti", a apreciat grupul de reflectie, intr-o nota care insotea rezultatele anchetei.
 
Mai exact, Bezos se situeaza pe primul loc cu o avere de 189,4 miliarde de dolari, pe locul doi clasandu-se Gates, cu 114 miliarde, pe trei este Zuckerberg, cu 95,5 miliarde de dolari. Clasamentul este completat de fondatorul Berkshire Hathaway, Warren Buffet, cu o avere de 80 de miliarde, fondatorul Tesla, Elon Musk, cu 73 miliarde, fostul director executiv al Microsoft, Steve Ballmer, cu 71 miliarde, fondatorul Oracle, Larry Ellison, cu 67,4 miliarde, si de creatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, cu 67,4 miliarde si respectiv 65,6 miliarde. La coada clasamentului se situeaza principalii actionari ai Walmart, Alice, Jim si Rob Walton, avand fiecare o avere de putin peste 62 de miliarde de dolari.
 
Din 18 martie, data aproximativa a inceperii pandemiei de coronavirus in Statele Unite ale Americii, acesti multimiliardari au vazut cum averea lor combinata a crescut cu peste 283 de miliarde de dolari.
 
Dintre cei 12, cel care si-a sporit cel mai mult averea a fost Elon Musk, a carui companie a avut o ascensiune fulminanta pe Wall Street in ultimul an, mai ales dupa prabusirea bursei in martie-aprilie. De la inceputul anului si pana in prezent, Tesla si-a sporit valoarea cu 351%. De atunci, potrivit calculelor IPS, averea lui Musk a crescut de la 24,6 miliarde de dolari, la 18 martie, la 73 miliarde de dolari la 13 august, ceea ce reprezinta o crestere de 197%. Musk este urmat de Bezos si de Zuckerberg. Singurul dintre cei 12 aflati pe lista care nu a reusit sa-si sporeasca averea este Warren Buffett, care are cu 2 miliarde de dolari mai putin, comparativ cu luna martie a anului trecut.
 
In opinia IPS, filantropia pe care o practica multi dintre acesti multimiliardari ''nu reprezinta un raspuns'', deoarece s-a transformat ''intr-o alta extensie a puterii si a intereselor private''. Institutul da drept exemplu initiativa 'Giving Pledge', promovata de Buffet si Gates si care consta in a-si dona jumatate din avere inainte de moarte. Totusi, de la inceperea initiativei, acum 10 ani, bogatia combinata a participantilor, printre care se numara si Zuckerberg, Ellison si Musk, s-a dublat.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: criza economicacoronaviruspandemiefirme mariprofit

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Bancile europene au afisat profituri record

de Bianca Tila
19 Feb 2024
Cele mai mari banci din Europa au avut anul trecut profituri cumulate pe peste 100 miliarde de euro. Impulsul dat de dobanzile crescute de Banca...

Vanzarile si profitul grupului care detine marca Gucci scad

de Bianca Tila
08 Feb 2024
Grupul francez de produse de lux Kering a anuntat scaderea vanzarilor si profitului net in 2023. Strategia de investitii va afecta rezultatele din...

Nokia: Profit operational sub asteptarile pietei

de Bianca Tila
21 Apr 2023
Nokia a anuntat un profit operational pentru primul trimestru sub asteptarile pietei, de 479 de milioane de euro, in scadere de la 583 de milioane in...

Sistem bancar. Profitul operational a fost de 22,596 miliarde de lei

de Bianca Tila
29 Nov 2022
Profitul operational in sistemul bancar a fost de 22,596 miliarde de lei in 2021. Comparativ cu anul 2020, s-a inregistrat o crestere de 19,462...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]