Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum determini care sunt necesitatile financiare ale afacerii?

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Capitolul privind necesitatile financiare este impartit in doua sectiuni ce vor structura informatiile cumulate: una defineste sumele necesare si utilizarea lor si cealalta modul de rambursare, in cazul in care veti avea nevoie de un imprumut bancar.

Odata ce ati stabilit nivelul investitiei initiale, cheltuielile lunare si anuale, precum si veniturile minime ce sunt necesare pentru acoperirea cheltuielilor si obtinerea unui profit anume, aveti deja o imagine mai clara asupra necesitatilor financiare si veti sti cati bani trebuie sa puneti din buzunar si eventual, cat ar mai trebui imprumutati.

Daca trebuie sa imprumutati bani de la banca, pasul urmator este sa mergeti la cat mai multe dintre acestea, si sa aflati ce suma ar fi dispusi sa va imprumute, care este minimul de capital propriu acceptat pentru suma imprumutata (bancile doresc sa vada un anumit nivel de implicare financiara si din partea dumneavoastra), pe ce durata sunt dispusi sa va imprumute, cu ce perioada de gratie si cu ce rata a dobanzii.

Dupa ce ati ales banca cu oferta cea mai avantajoasa, mai stabiliti si luna in care considerati ca va incepe derularea creditului, programul de realizare a investitiei initiale (pentru stabilirea datei in care vor intra in contabilitate valoarea terenurilor si mijloacelor fixe achizitionate, si a amortizarii acestora).

Introduceti toate aceste date in calcularea contului de profit si pierdere si fluxului de numerar, pentru a vedea influenta cheltuielilor cu amortizarile, rata dobanzii si rata creditului (impreuna formeaza asa-numita anuitate) asupra profitului si lichiditatilor.

Daca este necesar, revizuiti volumul veniturilor din vanzari, pentru a acoperi costurile suplimentare.

Toate aceste operatiuni vor necesita mai mult ca sigur o revizuire a obiectivelor de marketing, de productie si operatiuni, de resurse umane si financiar-contabile. Implicit, trebuie revizuite obiectivele de afaceri.



Tags: afaceriafacerefinanciarcheltuieli

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]