Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum estimezi timpul si costurile pentru a aduce profit in afacere

de Teo Manole 24 Mai. 2016 7779
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In estimarea necesarului de bani si timp, trebuie sa tinem cont de nivelul de calitate asteptat pentru rezultatele proiectului.

Exista tendinta de a reduce timpul alocat realizarii sarcinilor si a face economii. Dar pentru atingerea nivelului de calitate asteptat poate fi necesar sa acordam mai mult timp sau mai multi bani anumitor activitati.

Dupa realizarea estimarilor este bine sa le analizam pentru a vedea daca putem atinge nivelul de calitate asteptat. Daca nu avem informatii suficiente pentru a face calculele, putem face cateva teste.

Daca prin proiect avem si activitati de training pentru a pregati angajatii sa realizeze activitati nefamiliare, trebuie sa vedem cat dureaza procesul de acomodare si in cat timp pot deveni performanti.

Multe companii au sisteme de asigurare a calitatii care se aplica si proiectelor. Totusi, pot aparea dificultati in aplicarea unui astfel de sistem.

Daca nu functioneaza pentru proiectul nostru, este nevoie sa stabilim standarde de calitate noi care indeplinesc asteptarile sponsorilor si ale persoanelor implicate.

Procedurile de asigurare a calitatii trebuie sa fie stabilite cat mai devreme posibil in ciclul de viata al unui proiect. Astfel, managerul va sti ce si cum sa evalueze intr-un proiect si sa ia masuri atunci cand rezultatele nu sunt cele asteptate.

In cazul unui proiect mare, documentatia poate include chiar un manual al calitatii care descrie rezultatele asteptate, modul in care fiecare parte a proiectului este organizata din punct de vedere functional, proceduri si specificatii tehnice. Pentru proiectele mici, un manual de calitate nu este necesar.

Ca regula generala, nu trebuie sa cheltuim resurse pentru o activitate care nu contribuie direct la atingerea obiectivelor proiectului.


Tags: estimariestimare costuricosturitimpafacere

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

BERD a inrautatit estimarile. PIB-ul Romaniei ar urma sa inregistreze un avans

de Bianca Tila
26 Sep 2024
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a inrautatit estimarile privind evolutia economiei romanesti in acest an. Cererea mai scazuta...

BERD a inrautatit estimarile. Cum arata economia Romaniei?

de Bianca Tila
27 Sep 2023
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a inrautatit estimarile privind evolutia economiei romanesti in 2023 si in 2024, conform unui...

Afacere cu raci. Contabilitatea si fluxul de numerar

de Idei de afaceri
29 Mai 2024
Contabilitatea este ca o oglinda a activitatii dumneavoastra si exprima balanta de pornire a afacerii si situatiile proiectate de venituri pe primele...

Costurile infiintarii unei afaceri in domeniul croitoriei

de Idei de afaceri
20 Iun 2024
Pentru un mic atelier de croitorie ai nevoie de o suma minima de 25.000-30.000 de lei (6.000-7.000 de euro). Investitia initiala difera in functie de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]