Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum gestionezi cheltuielile, pentru a-ti proteja rezervele financiare

de Idei de afaceri 19 Oct. 2020 1239
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Perioada pe care o traversam are o evolutie greu de anticipat, iar efectele pandemiei se vor simti pe termen lung, mai ales din punctul de vedere al stabilitatii financiare. Planurile multora dintre noi sunt puse sub semnul intrebarii, pentru moment, iar planificarea bugetului de criza a devenit din nou o necesitate. Cu toate acestea, exista numeroase metode prin care te poti asigura ca banii tai sunt la adapost si ca nu trebuie sa intri in rezervele pe care ti le-ai facut de-a lungul timpului, pentru a face o noua achizitie.

Alcatuieste un plan de venituri si cheltuieli

Poate ca este nevoie de momente-limita, pentru ca importanta unei monitorizari atente a banilor sa fie constientizata pe deplin. Veniturile si cheltuielile pe care le inregistrezi in fiecare luna sunt intr-o relatie directa cu starea ta financiara, indiferent daca vorbim despre o mica afacere sau despre bugetul familiei. Pentru inceput, trece separat veniturile pe care le obtii din salariu, din eventuale chirii sau dobanzi, precum si din comisioanele pe care le incasezi in fiecare luna. Apoi, stabileste care sunt cheltuielile fixe si cele variabile, pentru ca o factura la electricitate, de exemplu, sa aiba prioritate in fata cheltuielilor necesare cu achizitia unui cadou. Astfel, vei putea tine in permanenta sub control finantele, iar bugetul care iti va ramane dupa ce faci toate cheltuielile va fi unul consistent. 

Foloseste solutii online croite dupa nevoile tale

Oricat de mult ne-am dori ca echipamentele pe care le folosim zi de zi sa reziste pentru totdeauna, acest lucru nu este posibil. Mai mult, cheltuielile neprevazute se pot ivi simultan cu unele investitii planificate riguros, pe care le-ar pune in dificultate. Renovarea unei camere, achizitia unui set nou de pneuri pentru iarna, inlocuirea laptopului sau achizitia unei trotinete electrice nu trebuie sa-ti afecteze echilibrul financiar. Solutiile moderne in materie de credite online iti ofera acces la o serie intreaga de magazine online partenere, de oriunde te-ai afla. Usor de obtinut 100% online, prin identificarea video a clientului si disponibile 24 de ore din 24, creditele de bunuri online au un proces de aprobare foarte rapid, de maximum 15 minute. Planul flexibil de rate si campaniile frecvente cu dobanda de 0% te ajuta sa achizitionezi imediat produsele dorite.

Diversifica sursele de venit

Daca esti angajat, dar ai suficient timp pentru a te ocupa si cu alte activitati, nu iti irosi zilele libere doar cu hobby-uri. In functie de competenta si de abilitatile tale, vei putea sa maresti numarul surselor de venit, astfel incat sa nu ai nevoie sa intri in rezervele de bani, in momentele solicitante. Daca ai o fire orientata catre mestesug, poti confectiona bijuterii handmade, chiar la tine acasa, iar daca locuiesti la curte, poti cultiva fructe, legume si flori, usor de vandut prin intermediul retelelor sociale. Pentru cei care traiesc in ritmul trepidant al mediului urban si care au o masina in stare tehnica buna, car sharing-ul reprezinta o modalitate facila si dinamica de a face bani in timpul liber, cu minimum de efort. 

Optimizeaza cheltuielile curente 

Ca parte a unui plan financiar bine asezat pe hartie, cheltuielile tale fixe pot fi mai mici, cu efort minim. Nu vorbim aici despre a face rabat la seriozitate, in privinta onorarii obligatiilor financiare, ci despre o optimizare a costurilor. Renegocierea periodica a abonamentelor de telefonie si de cablu te ajuta sa salvezi importante sume de bani, mai ales daca faci un calcul cumulat al lunilor in care ai platit tariful intreg. Obiceiul de a comanda preparatele preferate la domiciliu este unul care iti aduce satisfactii, dar iti solicita bugetul in mod suplimentar. Un aspect la care nu te-ai gandi in prima faza este cel al legaturii dintre un stil de viata sanatos si starea financiara. O alimentatie echilibrata si efortul fizic frecvent te ajuta sa cheltui mai putini bani pe medicamente si sa vizitezi medicul mai rar. 

Pune-ti ordine in scopuri

Este mai mult decat recomandat sa mentii cheltuielile in limitele veniturilor, luna de luna, dar ai nevoie de un scop final pentru acest demers. In cazul in care planurile tale se extind dincolo de cumpararea unui gadget sau de cheltuielile necesare cu rezervarea hotelului pentru un city break, costurile zilnice optimizate te vor ajuta sa ajungi departe. Pe termen mediu, va trebui sa faci diferenta dintre achizitia unui smartphone si cea a unui frigider, iar pe termen lung, sa poti prioritiza investitia in actiuni, de exemplu, in defavoarea simplei achizitii a unui automobil nou. Numai tu poti determina care sunt scopurile tale petermen mediu si lung, dar, odata fixate, acestea trebuie respectate zi de zi. 

 

Traversam o perioada in care trebuie sa ne calculam mai bine pasii, sub aspect financiar. Din fericire, tehnologia actuala ne poate ajuta sa ne atingem scopurile mai rapid decat ne putem imagina, daca respectam regulile unei bune planificari. 

 

Credit foto: Shutterstock



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: cheltuielibugetvenituricredit rapidcredit online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Crescatorie ecologica de gaini. Estimarea veniturilor

de Idei de afaceri
23 Nov 2022
O ferma ecologica de gaini ouatoare este, cu siguranta, O AFACERE. Aceasta afacere are un rol dublu. Ea combina bunele practici de mediu si...

Consiliul UE a dat unda verde bugetului pentru 2023

de Bianca Tila
22 Nov 2022
Consiliul UE a aprobat proiectul comun privind bugetul general al Uniunii Europene pentru anul viitor. In cadrul negocierilor cu Parlamentul European...

Companiile si-au majorat bugetele pentru salarii in 2022

de Bianca Tila
11 Iul 2022
Trei sferturi dintre companiile din Romania si-au majorat bugetele pentru salarii in acest an. Businessurile masurate de Barometrul de HR in luna...

PSD urmareste impozitarea veniturilor exceptionale ale companiilor

de Idei de afaceri
27 Ian 2022
Presedintele PSD a explicat la ce se refera supraimpozitarea si a aratat ca se va impune numai pentru acele venituri considerate exceptionale....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]