Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa estimezi costurile cu echipamentele necesare afacerii?

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Proiectele sunt temporare, bine definite temporal si utilizeaza resursele organizatiei numai o perioada de timp.

Chiar daca echipementele apartin organizatiei, costurile cu folosirea lor trebuie bugetate, pentru a avea o imagine cat mai aproape de realitate a costurilor proiectului.

Multe companii diferentiaza costurile legate de o achizitie a proiectului, care intra in capital, si cheltuielile curente. Structura WBS va oferi informatii despre echipamentele si materialele necesare pentru fiecare activitate, iar aceste costuri pot fi estimate si incluse in buget.

Daca organizatia deja detine un echipament necesar, trebuie calculate costurile asociate cu schimbarea destinatiei echipamentului si a eventualelor pierderi date de utilizare (de exemplu, umplerea cartusului unei imprimante sau costul reparatiei daca acesta se defecteaza).

Daca organizatia nu dispune de un echipament necesar pentru proiect sau daca acesta nu poate fi folosit in proiect, atunci echipamentul trebuie sa fie achizitionat sau inchiriat.

Decizia este asemanatoare cu cea referitoare la trainingul angajatilor sau externalizarea unor servicii. Atfel, daca echipamentul va fi utilizat in mai multe etape ale proiectului, atunci este mai bine sa il cumparam. Daca nu, s-ar putea sa fie mai ieftin sa il inchiriem si sa il utilizam doar pentru anumite activitati.

Costurile cu echipamentele nu se limiteaza la costurile de achizitie. Cele mai multe echipamente au nevoie de mentenanta sau de consumabile si materiale auxiliare pentru a functiona corespunzator.

De exemplu,in cazul unui autoturism, pe langa pretul de cumparare trebuie sa mai adaugam costul combustibilului,al rovinietei, al service-ului, asigurarea, serviciile de spalatorie.

Toate aceste costuri trebuie incluse in buget. Daca echipamentul este mai complex, va fi nevoie si de pregatirea persoanelor care il vor opera (daca furnizorul nu asigura aceste servicii gratis).



Tags: costuriestimare costuricosturi cu echipamenteafacereproiectafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]