Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faceti estimari si previziuni in managementul proiectelor de afaceri?

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ultima vreme auzim tot mai mult vorbindu-se despre proiecte: proiecte finantate de Uniunea Europeana, oferte de training-uri in management de proiect, experienta ca membru al echipelor de proiect despre care suntem intrebati la interviuri.

Acest mod de lucru este din ce in ce mai popular, iar cateva cunostinte in domeniu, fie ca suntem antreprenori sau angajati, ne pot ajuta sa incepem noi colaborari si sa fim mai buni in activitatile noastre.

Unul dintre cele mai problematice aspecte ale proiectelor este legat de timp si bani, si anume cum sa estimam aceste doua resurse?

Iata cateva tehnici de planificare si de previziune a timpului si a banilor necesari pentru realizarea unui proiect.

Estimarea reprezinta o parte esentiala a planificarii unui proiect care ne ajuta sa stim cat va dura o activitate si care sunt resursele de care avem nevoie.

Daca o activitate este conditionata de o alta trebuie sa stim cat va dura prima activitate pentru a o planifica pe urmatoarea.

De asemenea, trebuie sa luam in considerare salariile persoanelor care realizeaza activitatile, costurile materialelor si ale echipamentelor si sa le estimam corect pentru a evita pierderile.

Planificarea activitatilor porneste de la strategia unei afaceri. O astfel de planificare detaliaza pasii prin care managerii doresc sa aduca afacerea in stadiul dorit.

Intr-o anumita masura, estimarea inseamna sa ghicim ce se va intampla cu proiectul nostru. Sansele noastre de a face previziuni apropiate de realitate cresc atunci cand avem cunostinte si experienta (a noastra sau a persoanelor cu care lucram) si cand utilizam  tehnici de planificare.



Tags: afaceriplanificareproiectepreviziunitehnici de planificare

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]