Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti corectezi obiceiurile financiare proaste

de Stefania Tale 12 Iul. 2011 2670
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dar doar pentru ca ai un cont bancar nu prea stralucit nu inseamna ca nu ii poti spune sefului tau unde sa isi arunce rapoartele, sau ca renunti la programul obositor 9:00 – 17:00 si ca iti construiesti propria afacere de succes. Orice start-up pe care l-am asistat a fost infiintat din economii proprii si a generat cash flow de la clienti initiali. Poti face acelasi lucru, dar mai intai va trebui sa gandesti creativ, sa darami clisee si - cel mai important - sa iti analizezi finantele.

Inainte sa iti pui in aplicare ideea stralucita, trebuie sa intelegi foarte bine si sa iti modifici viata financiara pentru a lua decizii fiscale inteligente. Evaluarea corespunzatoare a istoriei tale financiare trebuie sa fie transparenta si sa te ajute sa gasesti fonduri despre care nu stiai ca sunt disponibile.



Pentru a te ajuta sa eviti dezastrul financiar personal, ti-am pregatit o serie de intrebari si raspunsuri care iti vor indica felul in care poti scapa de obiceiurile financiare proaste si totodata sa iti depasesti temerile legate de finantarea afacerii.

De ce majoritatea antreprenorilor rateaza si nu devin bogati?

Pentru ca nu inteleg ce inseamna ca fii bogat. Pentru multi antreprenori este rau sa iei bani pentru un produs. Asa ca "a fi bogat" inseamna sa ajungi in presa? Sau sa conduci o companie profitabila? Este cu adevarat important sa intelegi ce inseamna sa fii bogat - si de obicei este doar partial legat de bani.

Care sunt conceptiile comune gresite despre finantele personale si ale afacerii, conceptii care taie din avantul antreprenorilor inainte ca acestia sa se apuce de treaba?

1. Credem ca trebuie sa fim bogati pentru a incepe sa investim in afacerea noastra. Nu este adevarat, mai ales in ziua de azi cand poti incepe cu un website, cu lansarea unui produs si cand dai pe marketing mai putin de 100 de euro.

2. Credem ca putem face totul singuri, venindu-ne dificil sa externalizam anumite procese. Credem ca nimeni nu poate face ceva la fel de bine ca noi. Nu esti chiar atat de important - sau nu ar trebui sa fii. Daca este de neinlocuit, inseamna ca ai o problema. In timp, fa o analiza si gandeste-te ce poti externaliza.

3. Credem ca suntem diferiti fata de oamenii dinaintea noastra. Asa ca de multe ori se intampla ca antreprenorii sa intre pe niste piete in care alte companii cu esuat in nenumarate randuri - fara macar sa inteleaga de ce! De ce sa nu petreci cateva saptamani (sau luni) sa intelegi acea piata si consumatorii ei inainte sa treci la actiune?

Cum pot trece peste temeri si obstacole antreprenorii?

Iesi din birou si incepe sa vorbesti cu oamenii din jurul tau. Cei mai buni bani pe care ii poti cheltui vreodata este sa scoti pe cineva din industria ta la masa, indiferent ca este vorba de potentiali clienti sau proprietari de afaceri. Vei afla foarte repede daca ideea ta este de-a dreptul nebuna sau daca preturile pe care te gandesti sa le percepi sunt cele potrivite, sau daca cei pe care ii vrei consumatori sunt interesati de produsele tale.

Ce obiceiuri proaste legate de finante conduc antreprenorii spre esecuri? 

Problema generala este ca incerci sa iti folosesti vointa pentru a trece de probleme. Vointa este importanta - dar sistemele sunt cele care conteaza cel mai mult. Pentru finantele tale personale vrei sa iti construiesti un sistem pentru a genera mai multe lead-uri, pentru a le califica si pentru a le transforma in clienti. Sa incerci din rasputeri este foarte important, dar sa construiesti sisteme este cu adevarat vital. 

Ce sfaturi l-ar putea ajuta pe un antreprenor care are obiceiuri financiare proaste?

Multi dintre noi isi pretrec intreaga viata plangandu-se si ingrijorandu-se de situatia financiara, dar nu ne induram sa petrecem 2 ore citind o carte buna care ne-ar ajuta cu problemele financiare. Nu va veni niciodata ziua magica in care vei avea timp nelimitat pentru a-ti analiza situatia financiara. Si sa fim sinceri - nimeni nu vrea sa fie expert in situatii financiare personale. Petrece putin timp documentandu-te, automatizeaza-ti acest proces si apoi continua-ti viata. O viata bogata inseamna mult mai mult decat bani!

 



Tags: cheltuielilead-urimanagement financiarevaluare

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Evaluare de 75 de miliarde de euro pentru Porsche

de Bianca Tila
20 Sep 2022
Volkswagen vizeaza o evaluare de pana la 75 de miliarde de euro pentru Porsche. Aceasta este a treia mare oferta publica initiala efectuata vreodata...

Cum gestionezi cheltuielile, pentru a-ti proteja rezervele financiare

de Idei de afaceri
19 Oct 2020
Perioada pe care o traversam are o evolutie greu de anticipat, iar efectele pandemiei se vor simti pe termen lung, mai ales din punctul de vedere al...

Veniturile pe gospodarie au crescut cu 14,8%, iar cheltuielile cu 13,8%

de Florin Amariei
04 Oct 2019
Conform INS, cresterile avute de romani in prima parte a anului 2019 sunt resimtite cu greutate. Cheltuielile tin pasul cu maririle de salarii. In...

3 sfaturi pentru un bun management financiar al afacerii

de Anca Raileanu
18 Sep 2020
Tine cont de aceste 3 sfaturi, in special daca afacerea ta este la inceput de drum! 1. Pune deoparte o rezerva suficienta de numerar pentru a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]