Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce renunta americanii bogati la cetatenia SUA

de Florin Amariei 06 Aug. 2021 1011
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Numarul celor care au renuntat la cetatenia SUA in 2020 a crescut 237% in 2020, insa printre acestia s-au numarat doar americani bogati! Iata de ce s-a intamplat acest lucru si, mai important, de ce continua!

O parte din motivele pentru care unii dintre cei mai bogati americani au vrut sa paraseasca tara sunt legate de gestionarea pandemiei, tulburarile sociale si, poate cel mai important, alegerile prezidentiale de anul trecut.
 
La momentul respectiv cei mai bogati cetateni ai SUA aveau probleme in a parasi tara, chiar si pentru concediu, deoarece numeroase tari si-au inchis granitele pentru americani.
 
Nuri Katz, fondatorul Apex Capital, o firma specializata in programe de investitii legate de cetatenie, a declarat anterior pentru Insider ca persoanele bogate au fost nevoite sa se ajusteze la lipsa posibilitatii de a calatori in scopuri de munca sau personale, ceea ce a dus la o „diversificare” a pasapoartelor.
 
Axios scrie acum ca una dintre ingrijorarile care ii motiveaza pe americanii bogati sa paraseasca tara tine de posibilitatea majorarii taxelor si impozitelor de catre noua administratie democrata de la Washington.
 
Presedintele Joe Biden a propus cresterea impozitelor pentru americanii ce realizeaza venituri ridicate pentru a acoperi costurile planului sau de investitii in infrastructura.
 
Printre masurile propuse se numara un impozit de 39,6% pe castigurile de capital care sa fie platit de americanii care obtin venituri de peste un milion de dolari la care s-ar adauga o contributie de 3,8% pentru sistemul de sanatate.
 
Acestea doua masuri ar rezulta intr-un impozit total de 43,4% asupra castigurilor de capital pentru categoria respectiva de venituri, aproape dublu fata de nivelul din prezent.
 
Un raport redactat de Institutul pentru Impozitare si Politici Economice arata ca 1% din contribuabilii americani ar plati aceasta marire de impozite propusa de Biden, urmand ca fiecare sa plateasca in jur de 100.000 de dolari in plus anual.
 
Ramane de vazut, insa, daca aceasta politica se va aplica. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: cetatenia suaamericaniamericani bogatisuacetatenie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Avertisment din SUA: Fiti foarte atenti la investitiile chineze

de Florin Amariei
11 Mai 2021
Secretarul de stat american a transmis un avertisment pentru tarile care vor sa primeasca fonduri din Asia si le recomanda sa exercite atentie....

Dombrovskis, comisar UE: Am cerut SUA retragerea unor tarife importante

de Florin Amariei
12 Oct 2020
Comisarul european pentru Comert, Valdis Dombrovskis, a anuntat ca a cerut SUA retragerea unor tarife importante aplicate produselor europene. Daca...

Imobilele comerciale din SUA, scadere a valorii de peste 27%

de Florin Amariei
28 Sep 2020
O analiza a Financial times releva ca imobilele comerciale din SUA au cunoscut o scadere a valorii de peste 27%. Efectele economice ale epidemiei...

SUA a intrat in recesiune. PIB-ul a scazut cu aproape 33%

de Florin Amariei
31 Iul 2020
Statele Unite ale Americii (SUA) au intrat oficial in recesiune, dupa ce PIB-ul a scazut cu aproape 33% pentru al doilea trimestru consecutiv....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]