Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Despre bani si management financiar cu Robert Kiyosaki

de Ilinca Dobrescu 27 Iun. 2014 3704
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru cunoscatori, Robert T. Kiyosaki nu mai are nevoie de nicio introducere. Este unul dintre cei mai buni experti din domeniul managementului financiar. A reusit sa ajunga pe culmile succesului, a suferit esecuri majore, a invatat din greseli si acum ni le preda si noua.

Cateva citate exceptionale, citate care ii apartin lui Robert T. Kiyosaki, extrase din cartea sa "Un IQ financiar mai bun", va prezint mai jos:

"Unii oameni sunt facuti sa fie antreprenori. Eu nu am fost. A trebuit sa invat sa fiu antreprenor."


"Multi isi sacrifica bogatia din viitor pentru cativa bani din prezent. Eu nu am facut prea multi bani la 20 sau la 30 de ani, dar azi fac milioane."

"Controlarea emotiilor puternice si amanarea satisfacitie imediate au fost esentiale in dezvoltarea inteligentei mele in plan financiar. Cu alte cuvinte, inteligenta emotionala este esentiala pentru dobandirea inteligentei in plan financiar. De fapt, as spune ca, atunci cand vine vorba de bani, inteligenta emotionala este cea mai importanta forma de inteligenta dintre toate. Este mai importanta decat inteligenta in plan academic sau profesional."


"Exista doua tipuri de probleme financiare. Una , sa nu ai destui bani; a doua, sa ai prea multi bani."

"Unul dintre motivele pentru care saracii si clasa de mijloc se lupta sa supravietuiasca este ca lucreaza pentru bani si au un salariu fix. Cand muncesti pentru bani si vrei sa castigi mai bine, trebuie fie sa trudesti mai mult si un timp mai indelungat, fie sa maresti tariful serviciilor oferite. Sa trudesti mai mult si un timp mai indelungat este problematic din punct de vedere fizic, pentru ca noi, oamenii, avem o cantitate finita de timp si energie."


"Unul dintre motivele pentru care bogatii devin si mai bogati este ca, in fiecare an, ei muncesc ca sa construiasca sau ca sa achizitioneze si mai multe active. Pentru a avea mai multe active, nu trebuie sa muncesti mai mult sau pentru o perioada mai indelungata. De fapt, cu cat este mai ridicat IQ-ul financiar al unei persoane, cu atat aceasta munceste mai putin ca sa achizitioneze active mai multe si de o calitate mai buna. Vezi tu, activele muncesc pentru bogati producand venit pasiv."

Sursa: "Un IQ financiar mai bun", de Robert T. Kiyosaki, seria Tata Bogat, editura Curtea Veche, 2011.



Tags: robert kiyosakimanagement financiarmanagement financiar kiyosakilectii despre bani

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]