Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Devansarea maririi accizei la tigarete, considerata hei-rupism fiscal

de Ideideafaceri.ro 01 Aug. 2019 2346
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

JTI considera ca intentia Guvernului, anuntata in presa, de a devansa marirea accizei cu sapte luni, incepand cu septembrie, arunca in aer predictibilitatea fiscala si planurile de afaceri.

Initiativa anuntata este argumentata prin alinierea la Directiva UE, care prevede ca incidenta accizei in pretul mediu ponderat trebuie sa fie 60%. Directiva stabileste insa si modul in care creste acciza: de la 1 ianuarie al celui de al doilea an dupa ce incidenta scade sub 60%.
 
Gilda Lazar, director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania:
 
„Era de asteptat ca o crestere a accizei sa se produca, dar in ianuarie 2020, nu in septembrie, adica peste mai putin de o luna. Daca acciza ar fi marita in ianuarie, companiile producatoare ar avea timp sa isi adapteze planurile de afaceri, iar Bugetul ar incasa un plus de circa 70 de milioane de lei. Nu contestam dreptul Guvernului de a creste taxele si ne conformam legii, dar solicitam echilibru si predictibilitate. Din nou, ca de atatea ori cand Guvernul are nevoie de bani pe termen scurt, industria tutunului devine pedepsitul de serviciu. Din nou, se face politica pe termen scurt si pe genunchi. Acest hei-rupism dauneaza grav mediului economic, pentru ca planurile de afaceri sunt date peste cap”.
 
Intr-o scrisoare oficiala trimisa astazi catre Ministerul Finantelor Publice, JTI solicita autoritatilor sa tina cont „de cerintele legislatiei europene in domeniul accizelor la tigarete care prevad atat incidenta, care trebuie sa fie 60% din pretul mediu ponderat de vanzare, cat si modalitatea de crestere, raspunzand astfel nevoii de predictibilitate a cadrului fiscal”.
 
JTI, ca toate companiile legale din domeniu, depune eforturi mari si costisitoare pentru a se conforma la un cadru de reglementare din ce in ce mai restrictiv. Toate Directivele europene referitoare la produsele din tutun, inclusiv  taxarea si publicitatea, au fost transpuse in legislatia nationala, iar in prezent sunt implementate prevederile privind trasabilitatea.


Tags: accizatigaretehei-rupism fiscal

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]