Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dolarul, intr-o apreciere surprinzatoare

de Florin Amariei 26 Nov. 2021 942
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dolarul american se afla intr-o apreciere surprinzatoare, insa cresterea poate fi explicata. Iata despre ce este vorba!

Indicele dolarului, care masoara evolutia dolarului fata de un cos de sase valute majore, a scazut cu 0,1%, la 96,733, dar s-a mentinut aproape de un maxim atins miercuri de 96,938, cel mai ridicat nivel de dupa iulie 2020.
 
Indicele a urcat in aceasta luna cu 2,77%, traderii anticipand ca inflatia ridicata va obliga Fed sa majoreze dobanzile mai devreme decat intentiona.
 
Piata a luat in considerare ca Fed va creste dobanda cheie cu un sfert de punct procentual pana in iunie, cu o probabiltiate ridicata ca masura sa aiba loc cel mai devreme in luna mai.
 
O minuta a sedintei de politica monetara a Fed din 2-3 iunie, publicata miercuri, arata ca diversi oficiali ai institutiei ar fi deschisi la accelerarea retragerii achizitiilor de obligatiuni, daca inflatia se va mentine ridicata si la majorarea mai rapida a dobanzilor.
 
Datele de pe piata muncii si cele privind cheltuielile de consum, publicate miercuri, au depasit asteptarile analistilor, iar inflatia continua sa accelereze.
 
Euro a urcat cu 0,13%, la 1,1215 dolari pe unitate, dar s-a mentinut aproape de cel mai redus nivel din ultimele 17 luni atins miercuri, de 1,1186 dolari pe unitate, dupa date privind scaderea increderii oamenilor de afaceri germani in economie, pentru a cincea luna consecutiv.
 
Dolarul a stagnat la 115,355 yeni pe unitate, fiind aproape de  115,525 yeni pe unitate, cel mai ridicat nivel atins din ianuarie 2017.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: dolardolar americanapreciere dolar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Enel pregateste investitii de peste 1 miliard de dolari

de Bianca Tila
23 Mai 2023
Compania italiana Enel a anuntat ca va investi peste 1 miliard de dolari intr-o fabrica de celule si panouri solare din Oklahoma. Compania incearca...

Meta Platforms vrea sa atraga 7 miliarde de dolari

de Bianca Tila
02 Mai 2023
Meta Platforms vrea sa atraga 7 miliarde de dolari prin intermediul unei a doua oferte de obligatiuni, transmite Reuters. In ceea ce priveste...

Mercedes va investi miliarde de dolari in modernizarea fabricilor

de Bianca Tila
20 Mar 2023
Mercedes are in plan sa investeasca miliarde de dolari pentru a-si moderniza fabricile din China, Germania si Ungaria in urmatorii ani, potrivit...

Amazon investeste un miliard de dolari in filme

de Bianca Tila
24 Nov 2022
Amazon planuieste sa investeasca un miliard de dolari in productia de film. Scopul investitiei este de a aduce mai multe filme pe an in cinematografe....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]