Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dombrovskis, comisar UE: Am cerut SUA retragerea unor tarife importante

de Florin Amariei 12 Oct. 2020 1241
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisarul european pentru Comert, Valdis Dombrovskis, a anuntat ca a cerut SUA retragerea unor tarife importante aplicate produselor europene. Daca solicitarea va fi acceptata, atunci se vor putea face economii in valoare de peste 7 miliarde de dolari.

Refacerea relatiei transatlantice va fi prima prioritate a UE, iar Statele Unite ar trebui sa retraga tarifele legate de Airbus, ca o masura de crestere a increderii, a declarat Dombrovskis.
 
"Desigur, daca Statele Unite nu isi vor retrage tarifele nu vom avea incotro decat sa introducem tarife proprii", a spus comisarul.
 
In octombrie anul trecut, Washingtonul a obtinut din partea Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC) dreptul de a impune tarife pentru importuri anuale de 7,5 miliarde de dolari din UE, in litigiul referitor la subventiile primite de Airbus.
 
Washingtonul a impus apoi tarife de 25% pentru produse pornind de la whisky provenit dintr-o singura distilerie (single malt whisky) la masline si tarife de 10% pentru majoritatea avioanelor Airbub fabricate in Europa.
 
La jumatatea lunii februarie, guvernul american a anuntat ca va mari tarifele pentru avioanele importate din UE de la 10% la 15%, amplificand presiunile asupra Bruxelles-ului in disputa veche de aproape 16 ani.
 
La randul ei, UE a obtinut dreptul din partea OMC sa impuna tarife pentru produse americane in valoare de 4 miliarde de dolari, ca masura de retorsiune fata de subventiile primite de Bpeing, au declarat luna trecuta surse apropiate situatiei, decizie care ar urma sa fie publicata in urmatoarele saptamani.
 
Dombrovskis a refuzat sa speculeze in privinta impactului avut de o presedintie a lui Joe Biden in acest conflict, dar a spus ca administratia lui Donald Trump are o abordare mai protectionista.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: comisar europeandombrovskissuatariferetragere tarife sua

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Concurenta creste, tarifele scad

de Bianca Tila
09 Aug 2022
Piata RCA a reusit sa depaseasca efectele disparitiei City Insurance SA, fostul lider din domeniu, potrivit datelor centralizate de Autoritatea de...

De ce renunta americanii bogati la cetatenia SUA

de Florin Amariei
06 Aug 2021
Numarul celor care au renuntat la cetatenia SUA in 2020 a crescut 237% in 2020, insa printre acestia s-au numarat doar americani bogati! Iata de ce...

Avertisment din SUA: Fiti foarte atenti la investitiile chineze

de Florin Amariei
11 Mai 2021
Secretarul de stat american a transmis un avertisment pentru tarile care vor sa primeasca fonduri din Asia si le recomanda sa exercite atentie....

Imobilele comerciale din SUA, scadere a valorii de peste 27%

de Florin Amariei
28 Sep 2020
O analiza a Financial times releva ca imobilele comerciale din SUA au cunoscut o scadere a valorii de peste 27%. Efectele economice ale epidemiei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]